|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Etli Mercimek Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
27.04.2013, 21:15 | #1 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Etli Mercimek Çorbası Malzemeler 1 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek 1 adet küçük soğan 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvı yağ Kuru nane Tuz Karabiber 1 kase haşlanmış boyun eti 1.5 litre sıcak su veya haşlanmış etin suyu Hazırlanışı Çorbayı hazırlamadan önce boyun eti haşlanır ve incecik didiklenir. Benim dondurucumda hazır halde vardı onu kullandım. Soğan küçük küçük doğranır ve sıvı yağda hafif kavrulur, un eklenip biraz daha kavrulur. Kuru nane, karabiber ve tuz eklenir. Un topaklanmayacak şekilde sıcak su veya haşlanmış etin suyu eklenir (ben et suyunu ekledim) ve karıştırılır. Ardından yıkanmış mercimekler ve haşlanmış boyun eti eklenir, kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak mercimekler iyice eriyinceye kadar pişirilir (blender veya robottan geçirmiyoruz). Malzemeler iyice özleşince altı kapatılır biraz dinlendirilip sıcak servis edilir. Afiyet olsun. Not: İsteğe bağlı olarak üzerine kızdırılmış tereyağı ile servis edebilirsiniz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |