Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Kuzu kulağı çorbası

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Kuzu kulağı çorbası konusu , Kuzu kulağı çorbası Malzemeler : 200 gr ( bir bağ ) kuzu kulağı otu veya labada otu 1 orta boy soğan 1/4 Çay bardağı bulgur 1 Yemek kaşığı salça Tuz, ...


Like Tree5Beğeni
  • 3 Post By PatGlendon
  • 1 Post By Narsinha
  • 1 Post By Ayxan

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.10.2013, 20:12   #1 (permalink)
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Kuzu kulağı çorbası



Kuzu kulağı çorbası



Malzemeler :
200 gr ( bir bağ ) kuzu kulağı otu veya labada otu
1 orta boy soğan
1/4 Çay bardağı bulgur
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, Karabiber
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Lt su
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
1/2 Limon suyu


Hazırlanışı :
2-3 Kaşık sıvıyağ tencereye alınarak, yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar bu yağda kavrulur.
200 Gr kuzu kulağı otu veya labada ince ince kıyılarak, soğanlara ilave edilir.
Otlarımız soğanlarla bir süre kavrulduktan sonra, salçası ilave edilir.
3-4 Dk salça ile kavrulup tatlandırılan otlarımıza, 1 lt sıcak su ilave edilir.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra, bulguru ilave edilir.
Not : Bulgur miktarını bir parça daha artırabildiğiniz gibi, bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.
Bulgur ( veya pirinç ) çorba içinde piştikten sonra, tuzu ve karabiberi ilave edilir.
Çorba kısık ateşe alınır.
Çoramız bir kaç taşım kaynarken, bir kasede çorbamızın terbiyesinin hazırlanmasına geçilir.
Çorbanın terbiyesi için - ki bu tarz terbiye Rumeli çorbalarının çoğunda uygulanabilir - un, yoğurt, yumurta ve limon suyu bir kaba alınır.
Bütün malzemeler pürüzsüzleşinceye kadar çatalla güzelce çırpılır.
Not : Pürüzsüzleştirmek için terbiye malzemesini süt süzgecinden geçirerek bir başka kaseye daha aktarabilirsiniz.
Kaynamakta olan çorbamızdan 3-4 kaşık sıcak çorba suyunu terbiyeyi hazırladığımız kaseye alırız.
Yoğurt ve yumurtanın kesilmemesi için hızllı hızlı ve havalandırarak terbiyemizi sürekli bir şekilde karıştırırız.
Kasede çorba suyu ile özleşmiş olan çorbamızın terbiyesini, yavaş yavaş çorbaya ilave edip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam ederiz.
Karıştırma işlemini sürekli yapmalıyız ki, çorbamızın terbiyesi kaynayan çorba suyunda kesilmesin.
Birkaç taşım kaynayıp kıvamını bağlayan çorbamızın altı kapatılıp, servise alınır.
Not : Eğer ki çorbamızın malzemesi olarak kuzu kulağı otunu kullanacaksak, kuzu kulağının sahip olduğu ekşiliği göz önüne alarak terbiyede kullanılacak limon miktarını azaltabilir ya da tümden kaldırabiliriz. Eğer labada kullanacaksak, limon suyunu terbiyede kullanmaya devam edebiliriz.

Narsinha, Perii ve Ayxan beğendi
__________________
Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret.
Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, Cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene.

PatGlendon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.10.2013, 20:39   #2 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kuzu kulağı çorbası

Konuyu güzel açmışsın @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tam olarak şablona uymuşsun.Resimleri hizliresim yerine imageshack.us'a upload etmeni öneririm daha uzun süre barındırır resimleri.Hizliresim.com çabuk siliyor.Eline sağlık.

PatGlendon beğendi.
__________________

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.10.2013, 20:42   #3 (permalink)
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kuzu kulağı çorbası

Tamam teşekkür ederim

__________________
Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret.
Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, Cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene.

PatGlendon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.10.2013, 11:55   #4 (permalink)
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kuzu kulağı çorbası

Işdeyim ve çok açım. Bu çorba beni çıldırtıyo =((

PatGlendon beğendi.
Ayxan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
Ayxan, Narsinha, PatGlendon, Perii, Şafak
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 19:02