Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Arabaşı Çorbası

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Arabaşı Çorbası konusu , Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :25-30 dk Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri 1 bütün tavuk 3 soğan 20-25 adet kurutulmuş acı biber Tarifin Hazırlanışı ilk ...


Like Tree4Beğeni
  • 2 Post By Ceysu
  • 2 Post By Papatya

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.09.2012, 13:16   #1 (permalink)
why so serious?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Arabaşı Çorbası



Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :25-30 dk
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :6-8

Tarif Malzemeleri
1 bütün tavuk
3 soğan
20-25 adet kurutulmuş acı biber

Tarifin Hazırlanışı
ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz, tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz, diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz ve süzgeçte süzüyoruz. Geniş bir tencereye yağımızı döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.


























alıntı

Narsinha ve Papatya beğendi
__________________

.
.
.
.






.
.
.


why so serious?
Ceysu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2015, 23:22   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arabaşı Çorbası

Arabaşı






Hamur için malzeme:


1 ölçü un için 7 ölçü su
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:


5ölçü suyu tuzu genişçe bir tencereye koyup kaynayacak sıcaklığa gelene kadar ayrı bir kapta 1 ölçü un ve 2 ölçü suyu bulamaç kıvamına getirene kadar karıştırıyorum.Kaynamaya başlayan suyun içine boşaltıp hızlıca karıştırıyorum.Hamurun pütürsüz olması çok önemlidir!Un kokusu gidip iyice yoğunlaşınca daha önceden hazırladığımız tepsiye boşaltıyoruz.ilk sıcağı gidince soğuk bir yere alıyoruz.

Çorbası için



1 orta boy tavuk
3 litre su
1 servis kaşığı sıvıyağ
1servis kaşığı un( tepeleme)
100 gram tereyeğ
3 yemek kaşığı toz biber
1yemek kaşığı salça (silme)
1tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


Tavuğumuzu 3 litre su ile haşlıyoruz.Suyunu ayırıp tavuğu güzelce ayıklayıp tiftikliyoruz.Diğer yanda bir tencerede un ve yağımızı kavurup biberi ,salçasını tuzu ilave edip soğumuş tavuk suyunuda ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.Daha sonra tiftiklediğimiz tavuk etlerinide ilave ederek tekrar kaynatıyoruz çorbamız servise hazır.
8saat bekletip kesilmeye hazır hale gelen hamurumuzu dilediğimiz şekilde kesip çorbamızla servis yapıyoruz.Pul biber.limon, koruk ekşisi çorbanın içine çok yakışıyor..


Afiyet olsun...



alıntı

Narsinha ve PouF beğendi
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 7
Buket, Cohen, MinnikFil, Narsinha, Papatya, PouF, Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 11:42