|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Hamur Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 13:46 | #1 (permalink) |
why so serious? | Hamur Çorbası Tarif Ayrıntıları Türü :Çorba Pişirme Süresi :45-50 dk Zorluk :Orta Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri 250 gr kıyma 2 su bardağı un 3 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurta 1 adet soğan yeteri kadar tuz yeteri kadar karabiber ve nane nohut Tarifin Hazırlanışı Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |