Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Çorbalar (https://www.forumaski.com/corbalar/)
-   -   Düğün Çorbası (https://www.forumaski.com/corbalar/7603-dugun-corbasi.html)

Ceysu 14.09.2012 15:16

Düğün Çorbası
 
Tarif Ayrıntıları
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :30-35 dk
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :4-6
Tarif Malzemeleri
350 gr kuzu eti
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
biraz tuz. Pul biber
Limon suyu


Tarifin Hazırlanışı
Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikleyelim. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için yoğurt ve unu güzelce çırpalım, yumurta ve az limon suyu ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.













alıntı

candan77 22.01.2021 19:21

Kıymalı Düğün Çorbası
 
Ben de bu tarifi kullanarak yapıyorum düğün çorbasını.

Malzemeler:
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
100 gr. dana kıyma
1 litre et suyu
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Çorbayı yapacağınız tencereye sıvı yağı ve sarımsakları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Sonrasında kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Bir kap içerisinde yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. Kaynayan sudan yoğurtlu, unlu karışımın içerisine bir kaşık yardımıyla azar azar kaynar su ekleyerek karışımın ılınmasını sağlayın. Ilındıktan sonra karışımı tencereye azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak çorbanın kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında, ocağın altını kapatın ve tuz ekleyin. (Tuzu önce eklerseniz çorbanız kesilebilir, o yüzden tuzu en son ekleyiniz). Üzeri için tereyağını kızdırıp kırmızı toz biber ekleyip çorbanızın üzerine gezdirerek sıcak sıcak servise sunun.

Alıntı: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 04:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.