![]() |
|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Düğün Çorbası konusu , ...
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() | #1 (permalink) |
why so serious? ![]() ![]() ![]() | ![]() Tarif Ayrıntıları Türü :Çorba Pişirme Süresi :30-35 dk Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :4-6 Tarif Malzemeleri 350 gr kuzu eti 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 3 yemek kaşığı tereyağı biraz tuz. Pul biber Limon suyu Tarifin Hazırlanışı Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikleyelim. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için yoğurt ve unu güzelce çırpalım, yumurta ve az limon suyu ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. alıntı
__________________ . . . . . . . ![]() why so serious? |
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
Yeni Üye ![]() | ![]() Ben de bu tarifi kullanarak yapıyorum düğün çorbasını. Malzemeler: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak 100 gr. dana kıyma 1 litre et suyu 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tereyağı 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı: Çorbayı yapacağınız tencereye sıvı yağı ve sarımsakları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Sonrasında kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Bir kap içerisinde yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. Kaynayan sudan yoğurtlu, unlu karışımın içerisine bir kaşık yardımıyla azar azar kaynar su ekleyerek karışımın ılınmasını sağlayın. Ilındıktan sonra karışımı tencereye azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak çorbanın kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında, ocağın altını kapatın ve tuz ekleyin. (Tuzu önce eklerseniz çorbanız kesilebilir, o yüzden tuzu en son ekleyiniz). Üzeri için tereyağını kızdırıp kırmızı toz biber ekleyip çorbanızın üzerine gezdirerek sıcak sıcak servise sunun. Alıntı: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] |
![]() | ![]() |
![]() |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |