Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Kamelya Çorbası Nasıl Yapılır

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Kamelya Çorbası Nasıl Yapılır konusu , Kamelya Çorbası Nasıl Yapılır Kamelya Çorbası için gerekli olan malzemeler Yarım kilo iç bezelye 2 çorba kaşığı margarin 2 tane orta boy patates 2 tane orta boy kuru soğan 1 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.03.2014, 19:45   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kamelya Çorbası Nasıl Yapılır



Kamelya Çorbası Nasıl Yapılır


Kamelya Çorbası için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kilo iç bezelye
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
  • 15 su bardağı su ya da et suyu (konserve bezelye ise 10 bardak su )
  • Çeyrek tavuk eti

Terbiyesi için gerekli olan malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tane limon suyu
  • 2 tane yumurta
  • 1 kahve fincanı krema
Kamelya Çorbası nasıl yapılır?

  1. İnce ince doğranmış olan soğanlar 2 kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kavrulan soğanlarun üzerine küçük küp şeklinde doğranmış olan patatesler ve kerevizler ilave edilip 5 dakika boyunca sote edilir.
  3. Sotelenen sebzelerin üzerine bezelyeler ilave edilip 2 dakika daha sote edilir.
  4. Sotelenmiş sebzelere su ve tuz ilave edilip 1 saat boyunca kaynatılır. ( Konserve bezelye kullanacaksanız 20 dakika yeterli olacaktır.)
  5. Tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyulup kaynatılır.
  6. Haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde kesilir.
  7. Haşlanan sebzeler blendardan geçirilerek püre haline getirilir.
  8. Püre haline gelen sebzeler tekrar tencereye koyularak ısıtılır.
  9. Bir kaseye 2 yumurta sarısı,krema,un ve limon suyu eklenerek iyice çırpılır.
  10. Hazırlanan çorbadan 1 kepçe alınıp terbiyeye eklenir.
  11. Hazırlanan terbiye yavaş yavaş çorbaya ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir ve tavuk etleri de eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
  12. İsterseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:01