Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dahiliye (https://www.forumaski.com/dahiliye/)
-   -   Böbreklerde Kum Belirtisi Nelerdir? (https://www.forumaski.com/dahiliye/64617-bobreklerde-kum-belirtisi-nelerdir.html)

Jaqen 03.11.2013 17:20

Böbreklerde Kum Belirtisi Nelerdir?
 
Böbreklerde Kum Belirtisi Nelerdir?

Metabolik hastalıklar, genetik faktörler, kullanılan bazı ilaçlar, idrar yolunda enfeksiyon oluşumu, böbreklerde meydana gelen yapısal bozukluklar gibi daha birçok sebebi bulunan böbrek kumu, mütenevvi belirtiler ile kendini göstermektedir. Yaşadığınız belirtiler doğrultusunda böbreklerinizde kum olduğundan şüphe ediyorsanız uzman bir doktora görünmelisiniz. İşte böbrek kumunun belirtileri.



Böbrek kumu oluşumunun en sık rastlanan belirtisi karın bölgesinde aniden ortaya çıkan insanı takatten düşüren ve ani oluşan ağrıdır.

Genellikle böbrek kumunun ilk belirtisi şiddetli ağrıdır. Ağrı, kumun idrar yolunu tahriş edince veya çoğunlukla tıkayınca gelişir ve aniden başlar.

Hastalar, tipik olarak kumun olduğu tarafta sırtta veya karnın alt kısmında keskin, kramp tarzında gelip giden ağrılar duyarlar. Bazen bu yakınmalara bulantı ve kusma eşlik eder. Daha sonra ağrı, kasık bölgesine doğru yayılır. Eğer kum dökülemeyecek kadar büyükse, idrar yolunun herhangi bir kesiminde takılır ve yerine göre farklı yakınmalara sebep olurlar.

Mesaneye çok yaklaşmış kumlarda, hastalar, sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi duyarlar. Bu daha çok irritasyona bağlı olduğu için bekledikleri kadar idrar yapamazlar. İdrar yaparken çok fazla ağrı ve yanma hissederler. Yine kumların idrar yollarını irrite etmesi sonucu idrarda kanama görülür.

Ancak bu hiçbir zaman önemli bir kanama olamaz. Bu belirtilerle birlikte ateş de varsa, bu da infeksiyon belirtisidir. Bu durumda acilen doktorla irtibat kurmak gerekir.

alıntı


Saat: 18:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.