Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dahiliye (https://www.forumaski.com/dahiliye/)
-   -   Horlama ve gündüz aşırı uyumak hastalık belirtisi (https://www.forumaski.com/dahiliye/81114-horlama-ve-gunduz-asiri-uyumak-hastalik-belirtisi.html)

Jade 27.12.2013 18:35

Horlama ve gündüz aşırı uyumak hastalık belirtisi
 
Horlama ve gündüz aşırı uyumak hastalık belirtisi


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin, horlama ve gündüz aşırı uyku halinin, uykuda solunum durması hastalığının belirtileri olduğunu söyledi.


Özel Sani Konukoğlu Hastanesi`nde halka açık konferanslar kapsamında Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Altan Yıldırım tarafından `Uyku Apne Sendromu ve Horlama` konusu anlatıldı.


Çetin, gürültülü horlama, uykuda solunum durması, gündüz aşırı uykululuk, konsantre olmada güçlük, unutkanlık, sinirlilik, depresyon, cinsel istekte azalma, erkeklerde impotans (iktidarsızlık), kadınlarda adet düzensizlikleri, uyanınca baş ağrısı ya da ağız kuruluğu, boyun ve başta terleme, gece sık idrara çıkma ya da yatağı ıslatmanın, uyku apne Sendromu`nun belirtileri olduğunu ifade etti.


Belirtilerin birden başlayabileceği gibi sıklıkla yavaş yavaş geliştiğini anlatan Çetin, `Yavaş başladığında hasta tarafından fark edilemeyebilmektedir. Ancak aile bireyleri ve iş arkadaşları, gündüz aşırı uyku halini ve/veya kişilik ve davranış değişikliklerini fark edebilirler.` dedi.


Çetin, uyku apne sendromunun daha çok şişman ve yaşlı erkeklerde görülmekle beraber, her yaş grubunda görülebildiğini belirterek, ``Uyku apne sendromu, yumuşak damak ve küçük dili büyük, küçük çeneli ve geniş boyunlu olanlarda, sigara ve alkol kullananlarda, tiroid hormonu yetersizliği yaşayanlarda ve uyku ilacı kullananlarda daha sık görülmektedir.`` diye konuştu.


Saat: 15:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.