Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dahiliye (https://www.forumaski.com/dahiliye/)
-   -   Türkiye`de 100 Çocuktan Biri Astımlı (https://www.forumaski.com/dahiliye/81116-turkiye-de-100-cocuktan-biri-astimli.html)

Jade 27.12.2013 18:38

Türkiye`de 100 Çocuktan Biri Astımlı
 
Türkiye`de 100 Çocuktan Biri Astımlı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Üst solunum yolu hastalıkları olarak, astım, verem, zatürre çocuklarda en sık görülen göğüs... 4.Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi Trabzon`da toplandı.


Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayhan Göçmen, Türkiye`de çocuk göğüs hastalıklarının, eninde sonunda bir uzmanlık olarak gelişeceğini söyledi.


Prof. Dr. Göçmen, `Dünyada çocuk göğüs hastalıkları uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda ayrı bir bilim dalı olarak kabul edildi. Uzun yıllar çocuk göğüs hastalıkları, daha çok erişkin göğüs hastalıkları uzmanlarının ilgi alanı olmuştur` dedi.


Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ali Baki de günümüzde dünyaya gelen her 1000 çocuktan 35`inin, ilk 5 yaş içinde öldüğünü belirterek bu ölüm nedenlerinin ilk sırasında zatürre hastalığının geldiğini bildirdi.


Prof. Dr. Ali Baki, Türkiye`de halen tüberkülozun sıklıkla görüldüğünü vurgulayarak, `Bu hastalık nedeniyle de maalesef çocuklarımız ölebiliyor ya da sakat kalabiliyorlar. Çocuk solunum yolu hastalıklarından en önemlilerinden birisi de astımdır. Bölgemiz ve ülkemizde her 100 çocuktan 5`i astımlıdır.` diye konuştu.


Saat: 04:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.