Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   Sınavda Nasıl Başarılı Olunur? (https://www.forumaski.com/dersler/160262-sinavda-nasil-basarili-olunur.html)

DeRDeST 14.07.2015 03:30

Sınavda Nasıl Başarılı Olunur?
 
Sınavda Nasıl Başarılı Olunur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Türkiye’de öğrencilerin en çok şikayet ettikleri konulardan bir tanesi sınavlar ve eğitim sistemidir. Özellikle üniversiteye hazırlık sınavları, gençler için çok yıpratıcı olmaktadır. Öğrenciler hayatlarını garanti altına almak ve iyi bir gelecek kurabilmek için çok çalışmak ve fark yaratmak zorunda olduklarının farkındadırlar. Bundan dolayı bu yazımızın içeriğinde sınavda nasıl başarı kazanabileceğinizin püf noktalarını sizinle paylaşacağız.

Aslında bakarsanız sınavlar yaşamımızın bir parçasıdır. Ehliyet almak için sınava girersiniz, liseye girebilmek için, üniversiteye girmek için sınava girersiniz. Akademisyen bile olsanız yükselmek için tekrar sınava girmemiz gerekir. Toplumuzda işverenler, öğretmenler, veliler genel olarak bu sınav sonuçlarını önemsemektedirler. Bu da gençler üzerinde psikolojik bir baskı yaratmaktadır. Fakat mantıklı sınav taktikleri ile sınavlarda daha başarılı olabilmek mümkündür. Öncelikle doğru bir hazırlık süreci sınavlarda başarılı olmanın en önemli adımıdır. Dersi dinlerken not alabilmek, sorular sorarak beynin daha hızlı çalışmasını sağlamak hem öğrencilerin aktif olmasına yardımcı olur hem de konuları daha rahat öğrenmelerini sağlar. Düzenli tekrar yapmak da öğrenciler için başarılı olmanın en önemli anahtarlarındandır. Unutmayın çok uzun saatler boyunca ders çalışmanız önemli değil, çalıştığınız zaman kısa bile olsa maksimum verim alabilmeniz önemlidir. Zaman yönetimi de başarı için çok önemlidir. Sınav takviminize uygun olarak çalışma planımızı son dakikaya bırakmak yerine uzun vadede bölerek çalışmalıyız. Bu teknik hem sınav stresini azaltır, hem de konuların daha iyi öğrenilmesini sağlar. Çalışma stilinizi bulabilmek de başarının önemli adımlarından biridir. Zira kimi öğrenciler tek başına çalışmayı tercih ederken, kimileri ise grup çalışmasından verim almaktadır. Sınavdayken kaygıyı kontrol etmek bir diğer önemli anahtardır.

Sınav esnasında duyguları kontrol edebilmek, panik yapmadan sınava devam etmek çok önemlidir. Arada 10 -15 saniyelik molalar vermek de zihniniz açısından faydalı olabilmektedir. Turlama taktiği de öğrencilerin en çok tercih etmesi gereken yöntemlerdendir. Yani bilmedikleri sorular üzerinden zaman kaybetmek yerine o soruları boş bırakıp sonra tekrar dönmelidirler. Öğrenciler ders harici kendilerine zaman da ayırmalı, zihinlerini çeşitli aktivitelerle dinlendirmelidirler. Tüm sınav dönemleri boyunca aileler öğrencileri baskı altına almadan, ellerinden geldiğince destek olmalıdırlar.


Saat: 05:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.