Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   Sınavda Nasıl Sakin Olunur? (https://www.forumaski.com/dersler/160395-sinavda-nasil-sakin-olunur.html)

DeRDeST 14.07.2015 12:28

Sınavda Nasıl Sakin Olunur?
 
Sınavda Nasıl Sakin Olunur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Öğrencilik hayatında sınavlar, önemli yer tutar. Özellikle stres ve zaman yönetimi konusunda önemli tecrübeler edinilen sınavlarda, pek çok kişi sınav kaygısıyla karşılaşmıştır. Sınav kaygısını yenmek ve sınavlarda başarılı olmak için ise belli konularda kişilerin kendini geliştirmesi gerekir. Sınav öncesi psikolojik olarak kendini sınava hazırlamak, sınavlarda başarılı olmanın anahtarıdır. Belli konulara dikkat edilerek, sınavlarda sakin ve stressiz zamanlar geçirilebilir.

Sınavda nasıl sakin olunur?

Sınav öncesi nasıl davranacağını bilmek sınavda kolaylık sağlar. Sınava iyi hazırlanmış olmak, önceden çıkacak konular ve soru tipleri hakkında bilgi sahibi olmak ve sınava belirli bir süre önce çalışmaya başlamak, sınavda başarı şansını artırarak stresi önler.

Sınav gecesi ders çalışmamak ve bunun yerine komik bir dergi okumak veya film izlemek, psikolojiyi olumlu etkiler ve sınavda stres yaşamayı önler. Aynı zamanda sınav gecesi öncesi nasıl rahatlanacağını bilmek ve hoşa gidilen şeylerle ilgilenmek, ruha iyi gelecek ve kişiyi sakinleştirecektir.

Sınav öncesi rutin hayatta değişiklik yapmamak da önemlidir. Beynin alıştığı şeyleri yapması, sınav sırasında sakin kalmayı sağlayacaktır.

Sınav öncesi, sınava girilen yeri görmek de sınav sabahı stresi önler ve sınava rahat girmeyi sağlar. Sınav zamanı çok iyi ayarlanmalı ve gecikmelere neden olacak durumlardan kaçınılmalıdır.

Sınav için gerekli tüm materyaller bir gece önceden hazırlanmalı ve kontrol edilmelidir. Böylelikle son dakika karşılaşılabilecek kötü sürprizlerin de önüne geçilmiş olunur.

Sınav başlamadan önce gevşeme ve nefes alma hareketleri yapılarak sakin bir sınav geçirilmesi sağlanabilir. Ayrıca pozitif düşünceye odaklanmak ve sınavın iyi geçeceğini hayal etmek de psikolojik olarak oldukça rahatlatıcıdır.

Zamanı doğru ayarlamak, sınav sırasında stres olmayı büyük oranda önler. Cevabı bilinmeyen sorularla fazla vakit kaybetmemek ve bütün sorular cevaplandıktan sonra tekrar cevaplanamayan sorulara dönmek daha akıllıcadır.

Sınav sırasında kaygı hissedildiğinde sınav kısa bir süreliğine bırakılarak nefes teknikleri uygulanmalı ve gözler kapatılarak olumlu düşünceye konsantre olunmalıdır. Unutulmamalıdır ki, hiçbir sınav hayatın sonu değildir. Hayat, zaten kendi başına bir sınavdır. Başarısız olununca her şeyin sonunun geldiğini düşünmek, kişinin kendini kandırmasından başka bir şey değildir. Bu yüzden sınav sırasında en iyisini yapmaya çalışmak ve sınava bu gözle bakabilmek, stresi yenmenin ve başarılı olmanın en önemli yoludur.


Saat: 02:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.