Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   Evde Nasıl Ders Çalışılır? (https://www.forumaski.com/dersler/161371-evde-nasil-ders-calisilir.html)

DeRDeST 23.07.2015 09:55

Evde Nasıl Ders Çalışılır?
 
Evde Nasıl Ders Çalışılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kütüphane çalışmak için en ideal yerlerden biri olsa da, bazen seçenekleriniz arasında olmayabilir. Örneğin, kütüphane kapalı veya eviniz uzakta olduğunda. Bu gibi zamanlarda evde çalışabilirsiniz, ancak çalışma zamanınızın verimli geçtiğinden emin olmalısınız; bunun için sessiz bir çalışma ortamı ayarlayarak zamanınızı iyi yönetmeniz gereklidir. Evinizi aileniz veya oda arkadaşlarınızla paylaşıyorsanız, bu özellikle önemlidir. Ancak, bazı temel düzenlemeler ve zaman yönetimi stratejileri kullanarak evde çalışma zamanınızı verimli geçirebilirsiniz.

Malzemeler:

Aydınlatma
Defter (her ders için bir tane)
Yapışkan not defteri
İşaretleyici Kalemler
Kalem
Program

Talimatlar:

Çalışma alanınızı seçin. Alan istenmeyen, dikkat dağıtıcı unsurlardan olabildiğince temizlenmelidir. Evde çalışmak için yatak odası veya evin daha dolu ve gürültülü olduğu alanlardan uzak bir oda seçmek en iyi tercih olacaktır. Göz yorgunluğunu azaltmak için alana yeterli aydınlatma koyduğunuzdan emin olun. Sandalye ve masanızı seçerken rahatınızı göz önününde bulundurun. Ders çalışırken ihtiyacınız olabilecek herşeyin etrafınında olmasını sağlayın. Bunlar dolma ve kurşun kalem, kağıt ve çalışırken ihtiyacınız olabilecek diğer öğeleri içerir.

Çalışma saatlerinizi ayarlayarak bir program yapın. Ders çalışmak için bir zaman programlaması yapmak, ders çalışmak için ayırdığınız zamanın da resmi olarak dolu sayılmasını sağlayarak bu vakitlerde başka etkinlikler planlamanızı engelleyecektir.

Stresinizi azaltın. Kendinizi fazla yormayın. Derslerinizi zorluk derecesine ve ödev teslim gününe göre sıralandırarak çalışma programınıza çalışma araları da eklemeyi ihmal etmeyin.

Ders kitabınızı okumadan önce ödevlerinizi gözden geçirin. Çalışırken daha sonra kolay ulaşmak için anahtar kelime ve önemli cümlelerin altını çizin. Bunları birkaç yapışkan not kağıdına yazın. Okumalarınızı yaparken bu notları ders kitabınızın ilgili sayfalarına yapıştırın.

Ders kitaplarınızı okurken not alın. Her ders için ayrı bir defter kullanın. Ders kitapları size aitse, kitabın kenarlarına noklar alarak daha sonra çalışılması gereken yerleri veya belirli bir ödevle ilgili olan kısımları renklendirin. Bu ileride makale yazdığınızda veya sınav dönemlerinde önemli bilgilere kolayca ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Eğer aileniz veya oda arkadaşlarınızla yaşıyorsanız, planlamalarınızı da ona göre ayarlayın. Planladığınız çalışma saatlerinizi onlara da bildirerek bu vakitlerde evde her hangi bir planları olup olmadığını sorun. Bu şekilde, çalışma saatlerinizde evde dikkatinizi dağıtabilecek toplantı veya farklı etkinlikler olmadığından emin olabilirsiniz. Başkalarının planlarına göre çalışma saatlerinizi yeniden planlamanız gerekebilir.


Saat: 06:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.