Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler
facebook bağlan


ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı

Dersler kategorisinde açılmış olan ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı konusu , ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı 1. “Dil” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir sözü söylemeye gönlü razı olmamak” anlamında bir deyim içinde kullanılmıştır? A) Ona, yaptığının yanlış olduğunu anlatmaktan ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.10.2015, 17:30   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı



ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı


1. “Dil” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir
sözü söylemeye gönlü razı olmamak” anlamında bir
deyim içinde kullanılmıştır?
A) Ona, yaptığının yanlış olduğunu anlatmaktan dilimde
tüy bitti.
B) Yaşlı adamı karşısında gören çocuğun dili dolaştı.
C) Kral Midas'ın kulakları ne biçimdir biliriz de söylemeye
dilimiz varmaz.
D) Anneannemin son zamanlarda dili ağırlaştı.
E) Dün akşam olanları sana dilim döndüğünce anlatmaya
çalışayım.

2. I. Her yerde sözü edilmek
II. Konuşmaya başlamak
III. Yanlışsız söyleyememek
IV. Sürekli aynı kişinin ve şeyin sözünü etmek
Yukarıda, aşağıdaki deyimlerden hangisinin açıklaması
yoktur?
A) Dili tutulmak
B) Dili açılmak
C) Dili dönmemek
D) Dilinden düşürmemek
E) Dillerde dolaşmak

3. “Eski toprak” deyimi, aşağıdakilerden hangisi ile
anlamca uyuşur?
A) O, her alanda doyurucu bilgiye sahipti.
B) Ağır başlı ve sakin kişiliğiyle bize örnek oldu.
C) Bilgi ve tecrübelerini herkesle paylaşmak isterdi.
D) O, insanlarla konuşmayı ve onlara nasihat etmeyi
çok severdi.
E) Yayla insanı uzun ömürlü, dayanıklı, sağlam ve
serttir.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kapanmak” sözcüğü
“dışarıyla ilişiğini kesmek, kimseyle ilişki kurmamak”
anlamında bir deyim içinde kullanılmıştır?
A) Kendi içine kapanmış, büzülmüş bir insan değildir
o.
B) Birden masanın üzerine kapanarak bir çocuk gibi
ağlamaya başladı.
C) Dizindeki yara kapanmadan top oynayamazsın.
D) “Benim için o defter bir daha açılmamak üzere kapandı.”
demişti.
E) Harçla iyice sıvayınca duvardaki delik kapandı; artık
yan dairede konuşulanlar duyulmuyordu.

5. Aşağıdaki dizelerin hangisinde karşıt kavramlar
bir arada kullanılmıştır?
A) İlk aşkının gözlerine bakarken bir anda her şey de-
ğişti.
B) Kahveler soğudu, yorgun bir kış bitti.
C) Bir çömlek kırıldı, bir tırtıl gülümsedi.
D) Herkes yanındakine: “Neydi o, neydi?” dedi.
E) İçimiz büyük bir yudumla susturulurken dışımız gü-
lümsüyordu bize.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir deyim, açıklamasıyla
birlikte verilmemiştir?
A) Bu yönetici, eskisinin eline su dökemez, ondan çok
geride.
B) Sinemaya gitmek için iki gündür başımın etini yiyor.
C) Bugünlerde çok çalışıyor, başını işten kaldıramı-
yordu.
D) Küçük olayları büyütmek, bir bardak suda fırtına
koparmak istiyorsun.
E) Her sorunu, işbirliği yaparak, el ele vererek aşabiliriz.


7. I. O, şeytana pabucunu ters giydirir.
II. Onun ipiyle kuyuya inilmez.
III. O, seni suya götürür, susuz getirir.
IV. O, kaşıkla verir, kepçeyle alır.
V. O, kaş yapayım derken göz çıkarır.
Bu cümlelerin hangilerinde deyimler “kurnaz” insanlardan
söz etmektedir?
A) I. ve II. B) II. ve III. C) I. ve III.
D) II. ve IV. E) III. ve V.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim, açıklamasıyla
birlikte verilmemiştir?
A) Arkadaşlarıyla buluşmaya gitti, canı sıkkındı.
B) Çocukların ufak tefek hatalarına aldırmıyor, bu hataları
görmezlikten geliyordu.
C) Olayı duyunca çok telaşlanmış, etekleri tutuşmuş-
tu.
D) Deneyimli satranç oyuncusu rakibini küçümsüyor,
hafife alıyordu.
E) Durum çok karışıktı, her şey arapsaçına dönmüş-
tü.

9. Acı söz insana dokunur.
Bu cümledeki altı çizili söz yerine, aşağıdaki deyimlerden
hangisi kullanılamaz?
A) İçine oturmak
B) İçini dökmek
C) İçine kurt düşmek
D) İçi parçalanmak
E) İçi acımak

10. Besin değeri büyük olan besleyici, beyaz sıvı, süt, dilimizde
deyimlere de girmiştir. (I) Süt çekmek; bir özelliği
akrabalarına çekmek; (II) süt çalmak; komşunun
kapısından sütü götürmek; (III) süt dökmüş kedi gibi
olmak; suçunu bilerek bundan utanmak; (IV) süt gibi;
çok beyaz, çok temiz (V) sütten ağzı yanmak; bir olaydan
gerekli dersi alarak uyanık davranmak demektir.
Yukarıdaki “süt”le ilgili hangi deyim yanlış açıklanmıştır?
A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “değiştirilemez,
kesin” anlamında bir deyim kullanılmıştır?
A) Bisikletten düşen çocuğunu görünce yüreği ağzına
geldi.
B) Söylediklerine bakılırsa atı alan Üsküdar’ı geçmiş-
ti.
C) O kadar dil döktüm yine de razı edemedim.
D) Kardeşini çok özlemişti, burnunda tütüyordu.
E) Çantamdaki yemeklere göz dikmişti.

12. ............... deyimi bir insanın ister güzelliğiyle ister bilgisiyle
ya da herhangi bir niteliğiyle başkalarını kendine
hayran bırakması anlamında kullanılır.
Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki deyimlerden
hangisi gelmelidir?
A) Göz kaş süzme
B) Göz kırpmak
C) Göz boyamak
D) Göz kamaştırmak
E) Göz atmak

13. Aşağıdakilerin hangisinde deyim, açıklamasıyla
verilmiştir?
A) Biz ne dersek diyelim karşı duruyor; bildiğinden
şaşmıyordu.
B) Yine bu kızın etekleri zil çalıyor, neden acaba?
C) Gece, siren seslerinden gözüme uyku girmedi.
D) Muhtarla şehre indiğimizde, muhtarın eli bir türlü
cebine gitmiyordu.
E) O dürüst bir adamdır, ekmek kapısına saygı duyar.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, “duyarlık gösterdiği
konuda bir kimseyi çok kızdıracak söz söylemek
ya da iş yapmak” anlamına gelen bir deyim kullanılmıştır?
A) Yine mi çam devirdin, dikkatli konuş!
B) Her zamanki gibi, toplantıda gaf yapmış.
C) Lütfen pot kırmamaya çalış.
D) Dün onun bam teline basmışsın.
E) Desene baltayı taşa vurdum.


Sözcükte Anlam İlişkileri - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
C A E A E B C A B B B D A D

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 10.10.2015, 17:32   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı

1. “Kedi” sözcüğü aşağıdaki seçeneklerden hangisinde
atasözü içinde kullanılmamıştır?
A) Kedi her zaman ciğer yemez.
B) Kedi köpek gibi didişiyorlar.
C) Kedinin boynuna ciğer asılmaz.
D) Kedinin kanadı olsaydı, serçenin adı kalmazdı.
E) Kedi ulaşamadığı ciğere, mındar der.

2. “Yol” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde
farklı anlamda kullanılmıştır?
A) Çıktı bir yol ağzımdan, bari bitireyim sözümü.
B) Bu yolları bilen bir rehbere ihtiyacımız var.
C) Hayatım yollarda geçti benim.
D) Yol çalışmaları daha bitmedi mi?
E) Yollarına gül döktüm, gelir de geçer diye.

3. Aşağıdakilerin hangisinde karşıt sözcükler bir arada
kullanılmıştır?
A) Ahmet, olayı duyar duymaz gelmişti.
B) Odası dar ve uzun bir koridora açılıyor.
C) Ak akçe kara gün içindir.
D) Körler memleketinde şaşılar padişah olur.
E) Yararlı yararsız ne bulduysa çantasına doldurdu.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kopmak” sözcü-
ğü gerçek anlamında kullanılmıştır?
A) Kardeşinin ölüm haberi gelince evde bir feryat koptu.
B) Biz eskiden kopmak; değişmek, yenileşmek isteyen
bir milletiz.
C) Öğretmenin derse gelmeyeceğini duyunca sınıfta
bir gürültü koptu.
D) Dün poşet taşımaktan kollarım koptu.
E) Yolun ortasında düğmem kopunca ne yapacağımı
bilemedim.

5. “Göz” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde deyim
içinde kullanılmıştır?
A) Bir göz ev tutup, tek başıma yaşamayı düşünüyorum.
B) Karnı doyduktan sonra minik gözlerini yummuş,
mışıl mışıl uyuyordu.
C) Yaptıklarına göz yumacağımı sanıyor; ama aldanı-
yordu.
D) Masanın gözüne koyduğum kitabı bulamadım.
E) Gideceğimi duyunca ağlamaklı gözlerle bana baktı.

6. Hiç değilse bu davete katılsaydınız.
Altı çizili sözün bu cümleye kattığı anlam, aşağıdakilerden
hangisinde vardır?
A) Bugün bizde kalsan iyi olur.
B) Dağ gibi sorunlarla uğraşmak zorundasın.
C) En çok o istedi senin gelmeni.
D) Bari son sınavlara girseydin.
E) Keşke ona bu denli güvenmeseydin.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı
sözcükler bir arada verilmiştir?
A) Öğretmen, kalemsiz ve kitapsız olan öğrencileri
not ediyordu.
B) İyilik ve güzellik ikiz kardeştir.
C) Örneğin kötüsü, kötü olmayanı olmaz, örnek örnektir.
D) Önce överler bir kitabı, sonra karşılığını alamadıkları
zaman da yere yere, yerin dibine batırırlar.
E) Hemen belli etmişler beğenmediklerini; “Dokunulacak,
dokunulmayacak yerler var.” diyerek.

8. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamlıdır?
A) Sergideki portrelerin ortak yanı, kadın ressamlarca
çizilmiş olmasıydı.
B) Gözlerden çok ellerin konuştuğunu görürsünüz.
C) Bu zenginlik insanoğlunun uzun tarihinden geliyor.
D) Çenesini avuçlarının içine almış, kara kara düşü-
nüyordu.
E) İnsan elinin değmediği bir dünyayı düşünmek bile
zordur.

9. “Sanatçılar insan elleri üzerinde çok durmuşlardır.”
cümlesindeki “durmak” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin
hangisinde bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır?
A) Pantolonu siyah kazağıyla güzel durmamış.
B) Otobüs Şair Nedim Durağı’nda durmamış.
C) Yazar yıllarca toplumsal konular üzerinde durmuş.
D) Bugün akşam olmuyor, sanki zaman durmuş.
E) Ankara’dan bize geldiğinde bir hafta bizde durmuş.

10.“Can” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde deyim
içinde kullanılmamıştır?
A) Poşetlerini pazardan eve taşıyana kadar canı çıkmıştı.
B) Okulun düzenlediği Pamukkale gezisine gitmek
için can atıyordu.
C) Cana yakın davranışlarıyla herkesin ilgisini çekmişti.
D) Canlarından başka feda edecek bir şeyleri kalmamıştı.
E) Bu sınavı kazanmak için canla başla çalışıyor.

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük
mecaz anlamda kullanılmamıştır?
A) Gecenin ilerleyen saatlerinde sohbet iyice koyulaştı.
B) Bir ozanı, insanlık sorumluluklarını yüklenmedi
diye kınayamayız.
C) Olaya bu açıdan bakmamız gerektiğini düşünüyorum.
D) Bu sabah keskin bir çığlıkla yataktan fırladım.
E) Annesi çocuğa perdeyi kapatmasını söyledi.


12.“Geçmiş” sözcüğü aşağıdakilerden hangisinde deyim
içinde kullanılmıştır?
A) Şair, bir daha kavuşamayacağı geçmiş günlerini
anlatıyor.
B) Annemle birlikte Fahri Amca’nın anlattığı geçmiş
günlerin güzelliğinde huzur bulduk.
C) Bu sınavdan da geçtik.
D) Son pişmanlık fayda vermez, geçmiş ola ..
E) O anda geçmişi, gözlerinin önünden bir film şeridi
gibi geçiyordu.


13. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi “İnsan, kaderinde
ne varsa onu yaşar.” anlamındadır?
A) Kimsenin ahı kimsede kalmaz.
B) Alna yazılan başa gelir.
C) Kime niyet kime kısmet.
D) Atılan ok geri dönmez.
E) Zaman her yarayı tedavi eder.


14.“Hâl” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde “dert, sı-
kıntı” anlamında kullanılmıştır?
A) Şaşkın bir hâlde çevresine bakındı.
B) Bir görevli onların garip hâline acıdı.
C) Zavallı babasının başına ne hâller geldi.
D) Kolunu kımıldatacak hâli kalmamıştı.
E) Ne hâlde olduğunu nerden bileyim; çoktandır gördüğüm
yok.


15.“Kestirmek” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde
“tahmin etmek, gerçeğe yakın bir yargıya varmak” anlamında
kullanılmıştır?
A) Ablasının düğününde saçını kestirecekmiş.
B) Sen gelene kadar şuracıkta kestireyim.
C) Söze nereden başlayacağımı kestiremiyorum.
D) Ben en azında kendi eserimin değerini kestirebiliyorum.
E) Bir parça elbiseye üç metre kumaş kestirmişler.


Test - 3 Sözcükte Anlam İlişkileri - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
B A C E C D D A C D E D B C D

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 10.10.2015, 17:33   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ALES Sözel Yaprak Test ve Cevap Anahtarı

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “doğru” sözcüğü
farklı anlamda kullanılmıştır?
A) Buradan doğru git, ikinci aradan sağa dön.
B) Dünya’nın ortasından geçen doğruya ekvator denir.
C) En az iki noktadan bir doğru geçer.
D) Doğruyu söylersek, bize inanmazlar.
E) Gözünden yanağına doğru yaşlar akıyordu.

2. Aşağıdakilerden hangisinde sesteş (eşsesli) sözcükler
kullanılmıştır?
A) Mühendisler kentin yapı özelliklerini ve geleneksel
mimarisini iyi tanımak zorundadırlar.
B) Kırmızı elbisesinin içinde yanakları al al olmuştu.
C) Çimenlerin üstünde iki genç oturmuş, satranç oynuyorlardı.
D) Yeni gözlüklerimi takarak resmin koyu yeşil fonuna
dikkatle baktım.
E) Tek başıma oturduğum kompartımanın penceresinden
o manzaraya görüntüye bakıyordum.

3. Aşağıdakilerin hangisinde dolaylama vardır?
A) Gün batımında altın boynuz’a karşı oturmuş, çayı-
mızı yudumluyorduk.
B) Bu şehrin geniş caddelerini artık sadece çeşit çeşit
arabalar süsler olmuştu.
C) Boylu boyunca uzanan dut ağaçları, yolu sihirli bir
tünel yapıvermişti.
D) Köyün etrafını göz alabildiğince uzanan pamuk
tarlaları çevrelemişti.
E) Yolun kenarında, yırtık pırtık ve soluk tentesiyle
küçük bir kır kahvesi vardı.

4. “İnce” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde deyim
içinde kullanılmıştır?
A) Bu havalarda ince giyinmek pek akıl karı olmazdı.
B) Ormanı geçtikten sonra yol, bayıra karşı daha bir
inceliyordu.
C) Rüzgârın uğultusuyla birlikte kar, geceye ince ince
yağıyordu.
D) Bu konuyu da ince eleyip sık dokumasa canı rahat
etmeyecekti.
E) O, hiçbir randevusuna geç kalmayacak kadar ince
bir insandır.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük
gerçek anlamda kullanılmamıştır?
A) Oturduğum kompartımanın pencersinden o tuhaf
görüntüye bakıyordum.
B) Pencereden dışarıya baktığında, dağların üstündeki
karı görmemen mümkün değil.
C) Güneş doğduğunda biz o koca şehri çoktan geride
bırakmıştık.
D) Arabaların gürültüsünden birbirlerinin sesini duyamaz
olmuşlardı.
E) Ansızın bastıran yağmur ortalığı tatlı bir toprak kokusuna
bürüdü.

6. “Kalkmak” sözcüğü, aşağıdakilerin hangisinde, “Bizim
oralarda başlık parası kalktı.” cümlesindeki anlamıyla
kullanılmıştır?
A) Otobüs tam iki saat sonra kalkacak.
B) Birden ayağa kalktı ve salonu terk etti.
C) Ağacın dallarından iki kuş birlikte kalktı.
D) Annesini görünce yalan söylemeye kalktı.
E) Tek aşamalı sınav kalktı, şimdi YGS ve LYS var.

7. Rüzgârda uçan tüy bile
Benim kadar hafif değil
“Ağır” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde,
bu dizelerdeki “hafif” sözcüğünün anlamca karşıtı
olarak kullanılmıştır?
A) Ağır bir koku yayılmıştı dört bir yana.
B) O yıl ağır bir hastalık geçirmiştim.
C) Sırtındaki ağır çanta onu bir hayli yormuş.
D) O, ağır adamdır; öyle basit davranışlar göstermez.
E) Bu ağır sorumluluğu taşıması çok zor görünüyor.

8. “Aman” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisine,
“rica etmek” anlamı katmıştır?
A) Aman ne güzel oyuncakmış bu!
B) Aman, bir daha böyle yapmam!
C) Aman, sözlerimi yanlış anlamayın!
D) Aman efendim, bu ne güzel bir sürpriz!
E) Aman, bu laflardan bıktık artık!

9. Son günlerde doğru dürüst dinlenemiyoruz.
Aşağıdakilerin hangisi, bu cümledeki altı çizili sö-
zün anlamlarından biri değildir?
A) İyi B) Tam C) Gereği gibi
D) Doğrusu E) Yeterince

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde somut bir ad, anlam
kaymasına uğrayarak soyut bir kavramı karşı-
lamıştır?
A) Dershanemiz, sınav kaygısını azaltıcı çalışmalar
yapıyor.
B) Kamçıyı birden hayvanın sırtına indirdi.
C) Sende biraz kafa olsaydı böyle yapmazdın.
D) Onu inancından döndürmeniz mümkün değil.
E) Bu başarıyı aslında rüyasında bile göremezdi.

11. “Şiiri öyle güzel okudu ki, bütün sınıf onu ayakta alkış-
ladı.” cümlesindeki “sınıf” sözcüğünün kullanımına
uygun bir kullanım aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A) Önüne geçilmezse artan hırsızlık olayları yüzünden
güven kalmayacak.
B) Adam cüzdanının çalındığını anlayınca hemen karakola
şikayete gitti.
C) Vapur martılarla birlikte iskeleden ağır ağır ayrıldı.
D) Delikanlının kullandığı büyüleyici sözler genç kızı
etkilemişti.
E) Hiçbir ilaç onun içindeki yarayı iyileştiremez.

12.“Büyülenmiş gibi ona bakıyordu.” cümlesinde kullanılan
“büyülenmiş gibi” sözcüğünün anlamına en
yakın kullanım aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A) Bende olumlu etki bıraktı.
B) Toplumu etkileyen olaylara herkes kendi yorumunu
katıyor.
C) Tokatın etkisi kötü oldu.
D) Etkileyici bir konuşma yapmıştı.
E) Genç kızın bakışlarından çok etkilenmiş, gözlerini
ondan ayıramamıştı.

13.“Kentin geveze berberleri, bir nisan günü akşamı müş-
terilerden birine haber verdi.” cümlesindeki “geveze”
sözcüğünün anlamı aşağıdakilerden hangisinde
yoktur?
A) Onlar her akşam işten sonra toplanıp çene çalarlar.
B) Bunu ona anlatacağım diye çok çene yordum.
C) Annemin yine çenesi açılmış, kolay kolay susmaz.
D) Çene yarıştıracağınıza işinize bakın.
E) O, çenesi düşüğün biridir.

14.“Anne, tencere kaynıyor, ocağı kapatayım mı?” cümlesindeki
“tencere” sözcüğünün kullanımına uygun
bir kullanım aşağıdakilerden hangisinde vardır?
A) Atinalılar özel çıkar peşinde koşan kimseleri hor
görmüşlerdir.
B) Bahar gelince bahçedeki ağaçlar yeşerdi.
C) Heykeltıraş sert taşı yontarken zorlandı.
D) Çay hala sıcak, bir bardak daha iç.
E) Annem pazardan elma almış.

15.“Eve girip çıkmak için, yiyeceğini bulmak ve istemek
için, hâsılı yaşaması için ne lâzımsa onu öğrenir.”
cümlesindeki “hâsılı” sözcüğünün yerine aşağıdakilerden
hangisi kullanılamaz?
A) sözün kısası
B) kısacası
C) nihayetinde
D) çünkü
E) sonuç olarak


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
D B A D E E C C D C B E B D D

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Coffee Queen, Jade, sword
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 08:01