Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   2015- 2016 Formasyon Veren Üniversiteler ve Kayıt Ücretleri (https://www.forumaski.com/dersler/169918-2015-2016-formasyon-veren-universiteler-ve-kayit-ucretleri.html)

Papatya 16.10.2015 15:08

2015- 2016 Formasyon Veren Üniversiteler ve Kayıt Ücretleri
 
2015- 2016 Formasyon Veren Üniversiteler ve Kayıt Ücretleri

2016 Formasyon Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Formasyon Veren Üniversiteler – 2015 – 2016 formasyon veren üniversiteler ve başvuru ücretleri. Formasyon konusu tartışılmaya devam edilse de her yıl binlerce kişi formasyon almaya devam ediyor. Formasyon hakkında merak ettikleriniz haberimizde sizlerle.

Uzaktan Eğitim İle Pedagojik Formasyon Nasıl Alınır ?

Üniversiteler(son üç alımı baz alarak diyorum) başvuru açarlar,adaylar başvuru tarihleri içerisinde başvurularını yapar,daha sonra başvurular üniversite formasyon birimi tarafından değerlendirilir.Değerlendirme(sonuçlar) yine üniversite web sayfasında ilan edilir.Yani yüz yüze eğitim ile başvuru açan üniversiteler gibi uzaktan eğitim ile pedagojik formasyon eğitimi veren üniversiteler de aynı prosedür uygulanır.

Uzaktan Eğitim ile pedagojik formasyon eğitimi süresi ne kadardır ?

Uzaktan eğitim ile pedagojik formasyon eğitimi üniversitelerden üniversiteye değişmekle birlikte(son üç alım baz alarak) 3-6-8 ay arasında değişkenlik göstermektedir.(YÖK Formasyon Usul ve Esaslarına göre en az 7 haftaşar -her iki dönem- pedagojik formasyon eğitimi verilebilmektedir.)(Üniversite isterse yoğunlaştırılmış bir şekilde pedagojik formasyon eğitimi verebilir,isterse ilk dönem 14 hafta ikinci dönem 14 hafta diyerek pedagojik formasyon eğitimi verebilir)

Uzaktan Eğitim ile pedagojik formasyon eğitimi dersleri hangileridir ?

Pedagojik formasyon dersleri genel olarak aynıdır. Birinci dönem dersleri ve ikinci dönem dersleri olarak verilir. İlk dönem dersleri uzaktan eğitim ile verilmektedir.

Bunlar :

1.Eğitim Bilimine Giriş
2.Öğretim ilke ve Yöntemleri
3.Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
4.Eğitim Psikolojisi
5.Sınıf Yönetimi
6.Seçmeli Dersler 1
7.Seçmeli Dersler 2

2.Dönem Dersleri yüz yüze eğitimi verilen derslerdir ve üniversitenin bulunduğu şehirde bu ders verilir.

Dersleri ise:

1.Özel Öğretim Yöntemleri
2.Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
3.Öğretmenlik Uygulaması(Bu dersten Muaf olunabilir Bknz : Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.)
Uzaktan Eğitim ile Pedagojik Formasyonda Devam zorunluluğu var mıdır ?
Örgün programlarla aynı prosedür uygulanır. Yani devam zorunluluğu vardır.(Öğretim Görevlisi sizi ders esnasında bilgisayar başında görmek isteyecektir.)

Formasyon Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Formasyon eğitim ücretlerin, devlet üniversiteleri eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programları için belirlenen ikinci öğretim ücretinin iki katını (2 bin 54 TL) geçmeyeceği bildirildi.

Formasyonda ALES Şartı var!

Ağustos 2014 tarihinde Formasyon tercihi yapabilmek için ALES’e girme şartı aranmaktadır. ALES sonuçları üç yıl geçerli olduğundan yerleştirme tercih dönemi son başvuru tarihi itibariyle ALES’in puanları üç yıl geçerli olacak.

Pedagojik Formasyon nedir ve nasıl alınır?

Pedagolojik formasyon nasıl alınır, pedagolojik formasyon nasıl alınır, pedagolojik fermasyon nasıl alınır 2014, Pedagojik Formasyon hakkında değişiklikler oldu.

YÖK, 2014-2015 eğitim -öğretim yılında üniversitelerde pedagojik formasyon sertifikası için 30 bin kontenjan açacak. 2013-2014 öğretim yılından itibaren öğrenciler pedagojik formasyon sertifika programlarına alanlara göre ayrılacak kontenjanlar dahilinde, merkezi olarak ÖSYM tarafından yerleştirilecek.
Geçmiş yıllarda öğrencilerin akademik başarı ortalamalarına göre yapılan pedagojik formasyon sertifika programlarına yerleştirmelerde, 2013-2014 öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon sertifikası..

Pedagojik Formasyon Eğitimin Şartları Nelerdir

Lisans mezuniyet ortalamanız eğitime başvuru için önemli bir etmendir. Eskiden 4 üzerinden 2,5 üzeri veya 100 üzerinden 65 üzeri pedagojik formasyon eğitimini almak için yeterli iken günümüzde 100 üzerinden 75 puanlara kadar çıkan bölümler olduğu hatta bazı bölümlerde bu puanında üzerinde neticeler beklendiği belirtiliyor.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Hangi Üniversitelerde Verilir

YÖK tarafından yapılan yıllık incelemeler sonucu her sene belirli üniversiteler pedagojik formasyon eğitimini vermek üzere açıklanır. 2014 yılında hangi üniversitelerin bulunacağı ve kontenjan sayıları açıklanmış değildir.

Hangi Üniversiteler Uzaktan Eğitim İle Pedagojik Formasyon Eğitimi Vermektedir?

1. Amasya Üniversitesi
2. Sakarya Üniversitesi
3. Atatürk Üniversitesi(Bilgöl Üniversitesi de Atatürk Üniversitesine bağlı olarak uzaktan eğitimle formasyon veremektedir.)
4. Anadolu Üniversitesi
5.Süleyman Demirel Üniversitesi
6.Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi(Uzaktan eğitimle formasyon kontenjanı sınırlıdır ve iki seçenek vardır yüz yüze ve uzaktan olarak belirtilir.)
7.Karabük Üniversitesi
8. Kafkas Kars Üniversitesi
9. Yakındoğu Üniversitesi
10. İstanbul Ticaret Üniversitesi
11. Hasan Kalyoncu Üniversitesi
12. Atılım Üniversitesi
13. Doğu Akdeniz Üniversitesi(Kıbrıs)
14. Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi

Pedagojik Formasyon Dersleri Dönem Dönem Kredileri ile Birlikte :
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Zorunlu Dersleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]






Saat: 17:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.