Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   2016 DGS Tercihleri Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? (https://www.forumaski.com/dersler/186299-2016-dgs-tercihleri-yapilirken-nelere-dikkat-edilmeli.html)

Papatya 23.09.2016 14:01

2016 DGS Tercihleri Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
 
2016 DGS Tercihleri Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

dgs, tercih, 2016 dgs tercih, dgs tercih nasıl yapılır, 2016 dgs tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


DGS Tercih Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli 2016

Kesinlikle İlk olarak bilmemiz gereken husus son zamanlarda adayların ekserisinin sistem mağduru olduğudur.Ciddi hatalar yapmamak için ilk olarak yapmamız gereken 2016 DGS Tercih ve yerleştirme kılavuzunu A'dan Z'ye iyice tarayıp anlamaktan geçiyor. Daha sonrada, DGS kontenjanlarının oldukça az olduğunu bilmek gerekiyor. Bir bölümde 10 tane DGS öğrencisi alınmakta ve bu sebeple de ortalama bu yıl ki kontenjan 19000 civarında olduğu söylenmektedir.
DGS sınavında yerleşim yapılırken ayrıca AÖBP puanlarının da katkısı olduğunu unutmayınız ve tercihlerinizi yaparken bunlara da dikkat ediniz.Bu yıl öğrenciler toplamda 120 soru yanıtlamış ve 20 adet yakın soru mantık sorusu olup sınav için belirleyici nitelikteydi.
Sizlerde bu yıl Dikey Geçiş Sınavı için tercih yapacaksınız iyice araştırınız ve detaylı olarak inceleme fırsatı yakalayınız. Bunu bir öğretim görevlisi ile de yapmanızı önerir ve doğru karar vermenizi sağlamanızı önemli belirtmek isteriz. Umarız sizler için de DGS sınavı sonuçları hayırlı bir şekilde mutluluk verir ve istediğiniz yere yerleşmiş olacaksınız. DGS sınav sonuçları ve DGS tercih haklarınız için bilgilendirici olan bu yazımız ile artık daha doğru kararlar ile tercih haklarınızı kullanabilirsiniz.
Kesinlikle, tercih yaparken DGS konusunda uzman, üniversiteler,bölümler hakkında bilgisi olan profesyonallerden bilgi alın
Bize 'Şu kadar puan aldım şu bölüme yerleşebilir miyim' sorusu en fazla yöneltilen soru olmaktadır.Tercih yaparken bilinmesi gereken,sadece puan üzerinden tercih yapmanın yanıltıcı olabileceğidir.Adaylar tercih yaparken puanlarından çok sıralamalarını da kullanmalıdır.
Peki sıralama üzerinden tercih nasıl yapılmalıdır?
Sınav sonuç belgelerinizde puanınız ve Türkiye Geneli Sıralamalarınız yazılmaktadır.
Sizler sıralamalarınızla bir önceki yıl yani 2015 DGS'de size yakın sıralama ile adaylar sizinle ilgili hangi bölüm ve üniversiteleri kazanmış bunlara bakarak aşağı yukarı hangi üniversite ve bölümü kazanabileceğinizi görebilirsiniz.
Tercih yaparken sadece bir bölümü kazanmak için tercih yapmayın.Tercih yapacağınız bölüm hakkında detaylı bir araştırma yapın.Tercih edeceğiniz üniversiteleri,kampüslerini hangi şehirde bulunduklarını araştırın.Asla yaşayamayacağınız bir şehri sadece puanı düşük görünüyor diye ve kazanmak için yazmayın.
Unutmayın ki tercih yaparak bir üniversiteye yerleştiğiniz zaman ertesi sene sınava girmek istediğinizde ÖBP'den kesinti yapılacaktır.
Bulunduğunuz şehrin dışında tercih yapacaksanız mutlaka barınma,ulaşım,beslenme,harç gibi maliyetleri hesap edin.Bunun yerine belli bir oranda bursla gireceğiniz bulunduğunuz şehirdeki özel üniversiteleri aynı maliyetlerle tercih edebilirsiniz.Özellikle büyük şehirlerde bulunan öğrencilerin staj veya çalışma olanakları daha fazla olduğundan kendinize ek gelir dahi yaratabilmeniz mümkündür.

Papatya 23.09.2016 14:08

Cevap: 2016 DGS Tercihleri Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
 


Aziz Hoca'dan DGS Sınavı Tercih Yapmanın Püf Noktaları


Saat: 17:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.