Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diğer Takımlar (https://www.forumaski.com/diger-takimlar/)
-   -   Benzema'dan tarihi gol (https://www.forumaski.com/diger-takimlar/115079-benzemadan-tarihi-gol.html)

SrKn 16.06.2014 12:36

Benzema'dan tarihi gol
 
Benzema'dan tarihi gol
İlk kez 2014 Dünya Kupası'nda kullanımına izin verilen gol çizgisi teknolojisi, Fransa-Honduras maçıyla 'merhaba' dedi. Daha önce kendisine fazla iş düşmeyen teknoloji, Fransa-Honduras maçında kullanıldı. Benzema'nın şutu önce kale yan direğinden döndü.

Ardından Honduras kalecisinin müdahalesiyle kale çizgisine doğru ilerledi. Bu esnada hakemin kolundaki titreşim uyarı verdi ve gol kararı çıktı. Pozisyonun tekrarında önce topun kale çizgisini geçmediği düşünüldü. Ardından Honduras kalecisi Valladares'ten seken top çizgiyi geçti.

Gol teknolojisi de topun çizgiyi geçtiğini belirledi. Peki nasıl çalışıyor bu teknoloji? İşte yanıtı: Kale çizgisini 7'şerden 14 kamera farklı noktalardan görüyor. Top çizgiyi geçince hakemin saati titriyor. Maliyet ise her bir stadyum için 500 bin Euro
mynet

inception 16.06.2014 12:44

Cevap: Benzema'dan tarihi gol
 
Böyle olmalı bencede...hep çok düşünmüşümdür artık hakemlere ihtiyaç kalmadığını yani bu yüksek teknoloji kameralarla el varmı yokmu hep aslında belirlenir bence böyle olmalı artık futbol...hakemlerin yanısıra teknolojiylede desteklenmeli.

You're waiting for a train...


Saat: 19:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.