Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   Kanal Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/136743-kanal-tedavisi-nedir-nasil-yapilir.html)

YeşiL6 31.10.2014 19:17

Kanal Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır
 
Kanal Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Diş sağlığında büyük önemi vardır kanal tedavisinin dolgu yapılamayan dişlerde çürüğün diş köklerine indiği durumlarda gerekli görülen bir tedavi yöntemidir kanal tedavisi.Kanal tedavisine karar vermek için ağrı olması gerekmemektedir. Bazen hasta hiç ağrı duymasa da dişi kanal tedavisine gidecek kadar çürüyebilir veya hiç çürük olmasa da pulpada görülen dolaşım bozuklukları nedeniyle kanal tedavisi gerekebilir.
Kanal tedavisi yapımında Sıklıkla dişe anestezi yapılır. Giriş kavitesi (opening) açılır. Kuron kısmındaki çürük iyice temizlenir. Dişin damar ve sinir paketini içeren pulpa tirnerf adı verilen aletlerle çıkartılır. Akut bir durumda kanal tedavisi ağrılı olabilir. Onun dışında genellikle ağrısız olmaktadır.
Eğer kanal tedavisi yapılan dişte tam anestezi sağlanamıyorsa sinir öldürücü konup 4-5 gün sonrasına randevu verilir. Kavite geçiçi dolgu ile kapatılır.Tedavi dişin durumuna göre bir seans sürebileceği gibi birkaç seans da sürebilir.


Saat: 13:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.