Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   Ağzı Açık Uyumanın Zararı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/140637-agzi-acik-uyumanin-zarari.html)

Papatya 30.11.2014 13:28

Ağzı Açık Uyumanın Zararı
 

Ağzı Açık Uyumanın Zararı


Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, gece ağzı açık uyumanın diş çürüklerine neden olabileceğini söyledi.

Adana Diş Hekimleri Odası, lise öğrencilerini ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriyor. Öğrencilere hitap eden Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, ağız sağlığının asla ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Sağlık ağızda başlar

Ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Yaman, “Sağlık ağızda başlar. Ağızdaki bir çürük diş insanda kalp, böbrek ve eklemlerle ilgili bir takım rahatsızlıklarla karşınıza çıkabilir” dedi.

Dişlerin çürümesinde üç etken olduğunu aktaran Yaman şunları söyledi:

“Bunlar bakteri plağı, karbonhidratlı gıdalar ve bedensel etkilerdir. Yemeklerden sonra fırçalanmayan dişlerin üzerinde birikintiler olmaktadır. Bunlar diş taşlarına dönüşerek dişleri çürütür. Şeker, kafein ve çikolatalar dişleri çürütür. Ayrıca, anneden babadan gelen diş yapısı sebep olur. Dişler genellikle içten içe çürüdüğünden önceleri fark edilmez. Geceleri meydana gelen diş ağrısı sonrası dişimizin çürüdüğünü anlarız. Ya da sıcak veya soğuk bir şeyler içildiğinde dişin sızlamasından çürüdüğünü anlarız. Ama düzenli olarak diş hekimine muayene olanlar dişleri çürümeden bu sıkıntıdan kurtulabilir. Her altı ayda bir mutlaka diş hekimine gidilmelidir. Çocukluk döneminde beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli. Çikolata, kolalı ve asitli içeceklerden kaçınılmalıdır. Diş ipi kullanılmalıdır. Sigara kullanılmamalıdır. Çünkü sigara dişlere olduğu gibi sağlığa da büyük zararı var. İki yaşından büyük çocuklara yalancı meme, biberon kullanmamak gerekiyor. Dişlerde çürümelere ve hoş olmayan diş şekline neden oluyor. Ağzı açık uyuma da dişlerde çürüğe neden olur.”


alıntı


Saat: 06:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.