Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   Diş Lekeleri Neden Olur? (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/64553-dis-lekeleri-neden-olur.html)

Jaqen 03.11.2013 15:20

Diş Lekeleri Neden Olur?
 
Diş Lekeleri Neden Olur?

Güzel ve bakımlı dişlere sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, üstelik dişlerinizdeki lekelerde büyük rahatsızlık duyuyorsanız bu konumuzda yazan bilgiler sizler için hanımlar ve beyler. Dişler üzerinde mütenevvi nedenlerden dolayı lekelenmeler husule gelir ve bu lekelerin nedenleri de aşağıda sizler için açıklandı. Aynı zamanda yazımızın devamında diş lekesi nedenlerinin yanı sıra diş lekelerini giderme ve sağlıklı, güzel görünümlü dişlere sahip olmanın yöntemlerini de öğreneceksiniz.



Diş Lekesi Nedir?

Yediğimiz ve içtiğimiz besin artıklarından, hastalık tedavisi sürecinde kullanılan antibiyotiklerden oluşabilen lekelerdir. Kişiyi estetik olarak rahat eder.

Diş Lekelerine Neden Olan Besinler Nelerdir?

Diş lekelerine neden olan besinler; diş renginde değişikliğe, diş minesinin zarar görmesine neden olurlar.

Soda ve Kola: İçerdikleri yoğun asit sebebi ile diş minesinde leke yaparlar.

Şarap: Kırmızı şarap; yoğun rengi, beyaz şarap ise içeriğindeki yoğun asit nedeniyle dişlerde lekelenmelere yol açar.

Kahve ve Çay: Ülkemizde alışkanlık haline gelmiş içeceklerden kahve ve çay aşırı tüketim sonucunda kafein ve doğal renklendiriciler nedeni ile dişlerde leke bırakır.

Hazır Gıdalar: Enerji içecekleri ve hazır gıdalarda bulunan gıda boyaları da leke oluşumunu hızlandırır.

Diş Lekelerinin Tedavisi Nasıl Yapılır?
Estetik görünümü olumsuz etkileyen diş lekeleri kısa sürede, pratik uygulamalarla tedavi edilebilir. En çok tercih edilen tedavi yöntemleri; diş beyazlatma ve yaprak porselen uygulamasıdır.

Diş Beyazlatma

Diş lekelerinde en çok uygulanan tedavi diş beyazlatma işlemidir. Bu işlemde iki farklı beyazlatma yöntemi vardır. Birinci yöntem ev tipi beyazlatma yöntemidir. Diş Hekimi tarafından dişlerinizin üzerine takmanız için ağız ölçünüze uygun kalıplar hazırlatılır. Bu kalıbın içerisine Amerikan FDA onaylı bir ilaç konularak ve beyazlatılacak dişlerin üstüne yerleştirilir. Günde ortalama 4–6 saat takılması gerekir. İkinci ise muayenehanede uyguladığımız beyazlatma işlemidir. Dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesinde “Hidrojen peroksit” yani oksijenli su veya türevi “ Karbamid peroksitli jeller kullanılıyor. Bu maddeler 45 dakika süreyle lazer ışığı verilerek aktive edilip beyazlama gerçekleşiyor. Bu uygulamada dişeti ve dokular özel koruyucularla korunduğundan zarar görmemektedir. Kişinin diş minesinin rengine bağlı olarak beyazlama oranı değişmektedir.

Yaprak Porselen Uygulaması

Renklenmelerde, bleaching (diş beyazlatma) gibi metotlarla sonuç alınmayan ileri derecedeki antibiyotik, flor lekelerinde kalıtsal yapı ve renk bozukluklarında son derece etkilidir. Laminate venerler ince porselen yapraklardır. Materyalin ışık geçirgenliğinden dolayı oldukça doğal bir görünüm sağlayan porselen venerler kişinin dişlerinde sadece 0,15 ile 0,30 mm aşındırmayla dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılırlar. Bu sayede bireyler dişlerinde beğenmedikleri şekil ve rahatsız oldukları renkleşmelerden kurtulabilirler.

alıntı


Saat: 12:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.