Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   Yılda bir tüp diş macunu kullanıyoruz! (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/69732-yilda-bir-tup-dis-macunu-kullaniyoruz.html)

Jade 27.11.2013 20:26

Yılda bir tüp diş macunu kullanıyoruz!
 
Yılda bir tüp diş macunu kullanıyoruz!


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Drogsan İlaçları Genel Müdürü Dr. Ersan Küçük, şu anda Türkiye'de yılda 75-80 milyon tüp diş macununun tüketildiğini belirterek, "Bu Avrupa standartlarının altında. Bir kişinin normalde yılda 10-12 tüp tüketiyor olması gerekirken bizde bir tüp tüketiliyor. Diş macununu düzenli kullanan tüketici sayısı 6-7 milyon kadar" dedi.

Küçük, ekonomik gelişmeye paralel olarak kişisel bakımın da daha fazla önemsendiğini belirtirken, "ağız çalkalama suları tüketimine baktığımızda ise henüz toplumumuz bu ürünleri tüketmeye alışkın değil. Dolayısıyla macun tüketiminin hayli gerisinde ama doğru bir ağız-diş bakımı için sabah, akşam yani günde en az iki kez dişlerimizi fırçalarken mutlaka ağız çalkalama sularını da kullanarak bu bakımı bir bütün olarak yapmalıyız. Bu sayede diş ve dişeti problemleri ile karşılaşma olasılığımızı düşürür ve sağlık ağızda başlar deyişinin gereğini yerine getirmiş oluruz" dedi.


Saat: 09:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.