Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet Listeleri (https://www.forumaski.com/diyet-listeleri/)
-   -   Çocuklar İçin Haftalık Diyet Listesi (https://www.forumaski.com/diyet-listeleri/61549-cocuklar-icin-haftalik-diyet-listesi.html)

Jaqen 21.10.2013 18:43

Çocuklar İçin Haftalık Diyet Listesi
 
Çocuklar İçin Haftalık Diyet Listesi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Öncelikle diyet aç kalmak tek yönlü beslenmek yasaklar listesi değildir. Diyet bireyin sağlığını ve dış görünüşünü korumak iyileştirmek amacıyla yeterli dengeli ve sağlıklı beslenme programıdır. Diyet dinamik alternatifli çok yönlü dengeli sağlıklı yeterli insanı kalıba sokmayan belirli aralıklarla takibi yapılan bireyin uygulama başarısına ve vücudun verdiği cevaba göre düzenlemeler ve değişiklikler yapılan programdır. Bu programlar birçok şeye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin sekiz yaşındaki bir çocuğun uygulayacağı program otuz sekiz yaşındaki bir birey ile aynı olmaz. Her kim olursa olsun günde 3 öğün yemek şarttır. Şimdi sizin için araştırıp bulduğum 12-17 çocuklar için haftalık diyet programını sizlere sunma zamanı geldi.
Çocukların her yaş döneminde mutlaka süt ve yoğurt tüketmeleri gerekir. Fakat okul çağı başladıktan sonra çocukların beslenmelerini takip etmek çok daha zor. Eğer evden okula yemek götürebiliyorlarsa yine daha fazla şanslılar. Okula götürecekleri 2 ince dilim ekmek veya 1 sandviç ekmeği arasına 1 kibrit kutusu beyaz peynir domates veya salatalık gibi bir kahvaltı menüsü onlara yetecektir. Tabi ki yanına koyacağımız 1 adet meyve onlar için gayet sağlıklı bir seçimdir.
12-17 yaş arasındaki her çocuğun günde 1800-2250 kalori alması gerekir. Bu şartlar altında onların:
Sabahları: 1 adet yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir 2-4 küçük dilim ekmek 1 bardak süt 15 yemek kaşığı reçel pekmez bal ve bir küçük boy domates ya da portakal yemeleri gerekmektedir.
Öğlenleri: 1 porsiyon etli sebze yemeği veya 3 adet köfte yarım kâse yoğurt veya 1 bardak ayran 1 porsiyon tatlı veya meyve 2-4 dilim ekmek yemeleri gerekir.
Akşamları ise: 1 porsiyon etli sebze yemeği 1 porsiyon pilav-makarna veya börek salata yarım kase yoğurt veya 1 bardak ayran 2-4 dilim ekmek yemelidirler.
Tabii önemli bir not: bu yaş grubundaki kızların ekmek tatlı ve tahılların yarısını tüketmesi gerektiğini unutmayın.


Saat: 10:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.