Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Zayıflarken uzak durulması gereken içecekler (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/145207-zayiflarken-uzak-durulmasi-gereken-icecekler.html)

Elois 24.01.2015 09:46

Zayıflarken uzak durulması gereken içecekler
 
Zayıflarken uzak durulması gereken içecekler


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]




Hepimiz diyet yaparken önce ne yememiz veya yemememiz gerektiğini öğreniyoruz. Hatta hangi yiyeceğin kaç kalori olduğunu bir süre sonra ezberlemiş oluyoruz. Yediklerimizin kalorisiyle, içerdikleri şeker miktarıyla veya hangi yiyeceklerin metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırdığıyla bazen o kadar meşgul oluyoruz ki, belki de ne içip içmediğimiz üzerine çok düşünemiyoruz bile. Hatta sıvı oldukları için pek çoğumuza masum bile göründüklerini söyleyebiliriz.

Diyet yaparken içtiklerimiz en az yediklerimiz kadar önemli. Çünkü aslında o önemsemediğimiz içecekler, yüksek kalorili oldukları için yemekten vazgeçtiğimiz herhangi bir yiyecek kadar kalorili olabiliyorlar. Diyette yasak olan içecekleri ve onların yerine neleri içebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.



Çay ve kahve
Çayı ve kahveyi şekersiz içtiğiniz sürece kalori almadığınız doğru. Ama aşırıya kaçtığınız noktada tehlike çanları çalıyor. Çayı fazla tüketmek her şeyden önce su içme sıklığınızı azaltır ve çay asla su ihtiyacınızı karşılamaz. Üstelik çok içilen çay ve kahve vücutta sıvı kaybına neden olarak, hem sağlığınızı hem de diyetinizi sabote edebilir. Günde bir kupa şekersiz filtre kahve içebilirsiniz. Ama fazlası hem sağlığınız hem de kilo verme süreciniz için zararlı olabilir. Şekerli, aromalı veya kremalı kahvenin neredeyse bir hamburger kadar kalorili olduğunu unutmayın.

Diyet yaparken çay ve kahve yerine daha çok bitki çayı içerseniz, diyetinize ekstra fayda sağlamış olacaksınız. Özellikle metabolizmayı çalıştıran, yağ oluşumunu önleyen ve yağ yakımını hızlandıran yeşil çayı tüketebilirsiniz.



Enerji içecekleri
Diyet yaparken enerji içeceklerinin yanına bile yaklaşmamalısınız. Yüksek kalorili ve çok şekerli bu içecekler diyetinizin de en büyük düşmanlarından biri olabilir. Üstelik içerdikleri tatlandırıcı, koruyucu, renklendirici gibi diğer yapay maddeler nedeniyle diyet dışında da çok fazla tüketilmemesinde fayda var.

Enerji içecekleri yerine aslında en büyük enerji kaynağı olan suyu içebilirsiniz. Düzenli ve bol su içmenin sizi enerjik ve zinde tutacağını unutmayın. Ama eğer farklı bir alternatife ihtiyaç duyuyorsanız meyve çaylarını deneyebilirsiniz. İştahı azaltan ve düşük kalorili olan meyve çayları hem su hem de enerji ihtiyacınızı karşılayabilir.


Meyve suları
Yapılan en büyük yanlışlardan biri de diyette meyve suyu içmek. Çok sağlıklı olsa da bir meyvenin içerdiği şeker miktarını ve bir bardak meyve suyu için birden fazla meyvenin sıkıldığını göz önüne alınca aslında ne kadar kalorili bir içecek olduğunu anlayabiliriz. Diyetteyken şekerli meyveler gibi meyve sularını da sınırlamak gerekiyor. Bir portakalın 50 kalori olduğunu ve bir bardak meyve suyunun en az 200 kalori aldığınızı unutmayın.

Diyet yaparken meyve suyu yerine ayran içebilirsiniz. Ayran da dahil kutu içeceklerin tümünde bulunan ve sağlığımızı tehdit eden koruyucu maddeler nedeniyle elde yapılmış ayranı tercih edebilirsiniz. İçerdiği kalsiyum nedeniyle ayran kilo vermeye de yardımcı olabilir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Asitli içecekler
Asitli içeceklerin tamamının da diyetteyken yasak olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Yüksek miktarda şeker içeren bu içecekleri tüketmek uzun vadede kilo almanıza neden olur. İçerdikleri yapay asitle selülit oluşumunu artıran bu içecekler kan şekeri dengesini de bozar.

Eğer asitli içecekleri çok miktarda tüketiyorsanız, bırakmanız biraz daha zor olabilir ama özellikle diyetteyken hayatınızdan mutlaka çıkarmalısınız. Son derece sağlıklı ve doğal bir asitli içecek olan maden suyu ise size bu konuda yardımcı olabilir. Maden suyu içerek asitli içecek alışkanlığınızdan kurtulabilir ve içerisinde bulunan doğal mineraller sayesinde hem sağlığınız hem de diyetiniz için faydalı bir adım atabilirsiniz.


Alkollü içecekler
Eğer alkollü içeceklerin kalorili olmadıklarını düşünüyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. Tabii ki ne kadar sıklıkta ve miktarda tüketildiği önemli ama alkollü içeceklerden diyet süresince uzak durmanız gerekir. Üstelik alkol vücutta yağ gibi depolanan bir madde olduğu için fazlası vücutta kolayca kiloya çevriliyor. Yani, alkollü içeceklerin kalori miktarı içerdikleri alkol oranıyla doğru orantılı olarak artıyor. İçeceğinizin alkol oranı ne kadar yüksekse o kadar yüksek miktarda kalori alacaksınız demektir.

Bu nedenle alkollü içecek tüketecekseniz en azından alkol oranı düşük olanını tercih edebilirsiniz. Eğer tamamıyla hayatınızdan çıkaramıyorsanız bile diyet yaparken haftada bir defadan fazla alkol tüketmeyin ve bir kadehi geçmeyin. Alkollü içeceklerden sonra bol miktarda su içmeniz gerektiğini de unutmayın.


Saat: 06:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.