Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Pekmez Kilo Aldırır mı? (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/159373-pekmez-kilo-aldirir-mi.html)

DeRDeST 08.07.2015 05:59

Pekmez Kilo Aldırır mı?
 
Pekmez Kilo Aldırır mı?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kilo vermek isteyen insanların beslenme programları ile birlikte birçok konuyu merak etmektedirler. Bunlardan bir tanesi de insanlara birçok faydası bulunan pekmez üzerinedir. Özellikle sabah kahvaltılarının tahin ile birlikte en önemli gıdaları arasında yer alan pekmezin kilo almaya neden olup olmadığı sıkça sorulmaktadır. Genel anlamda bakıldığında kilo vermek için vücuda az kalori alınması gerekmektedir. Tüketilecek olan bir kaşık pekmez yaklaşık olarak 60 kaloridir. Bu durum düşünüldüğünde pekmez tüketmenin dikkatli olunmaması halinde kilo almaya yol açacağı söylenebilir. Çünkü bir kaşıkta 60 kalori gerçekten de ciddi bir rakamdır.

Pekmez tüketirken kilo almamak için özen gösterilmesi gerekir. Rafine şeker ile karşılaştırıldığında daha iyi bir kaynak olmasına rağmen kalori değerleri daha fazladır. Fakat aynı ölçekteki baldan daha az kaloriye sahiptir. Kilo vermek isteyenlerin bal yerine tercih edebileceği bir ürün olabilir. Aynı zamanda pekmezin bir dğer özelliği de çok iyi oranlarda kalsiyum içermesidir. Yapılan araştırmalar ile yüksek kalsiyumun kilo verme işlemlerine yardımcı olduğu bilinmektedir. Pekmezi tüketilmesinde böyle bir fayda olabilir. Bunun yanı sıra kaliteli şeker içerdiği için günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamada etkilidir. Böylelikle vücuda kaliteli bir besin alınmış olunur. Ancak unutulmaması gereken kalori hesaplarının iyi yapılmasıdır. Çünkü bir kaşığı 60 kalorili olan bir yiyecek söz konusudur. Fazla miktarlarda tüketmek kilo alımına kolaylıkla neden olabilmektedir.

Bunun yanı sıra pekmezin insanlara sağladığı birçok başka faydalar da bulunmaktadır. B6 vitamini, demir, fosfor, potasyum, manganez, magnezyum gibi minerallerin alınmasına yardımcı olur. Ayrıca çok iyi seviyelerde antioksidan özellikler gösterdiği için kanserle mücadelede etkili olmaktadır. Bunlara ek olarak karaciğer hastalıklarında, kemik gelişiminde, kalp rahatsızlıklarında, sindirim sistemi üzerinde, cilt sağlığında, vücudun enerjik olmasında önemli etkileri bulunmaktadır. Bu nedenlerden dolayı da sabahları bir ya da iki kaşık pekmez tüketilmesi faydalı olmaktadır. Hatta birçok uzman tarafından tavsiye edilen bir durumdur. Fazlası kilo hesabı yapan kişiler için tehlike sınırına girmektedir.


Saat: 12:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.