Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Künefe Peyniri Yapımı
Kış geldi. Dışarısı soğuk. Canım künefe istedi. Peynir yok. Künefe peyniri yapmak lazım.
Sütcüden alınıp, bir iki gün bekletilerek ekşiyen süt 35 dereceye kadar ısıtılır.
Evde yapacağınız veya ticari olarak alacağınız şirden mayası ile mayalanır.
Mayalanan sütün pıhtılaşması için bir saat gibi beklenir.
Pıhtılaşma olduktan sonra,1- 1,5 cm kenarlı küp olacak şekilde pıhtı süt, enine boyuna kesilir.
Bir çırpma teli yardımıyla, nohuttan az küçük olacak şekile kadar karıştırılır ve suyunu salması için 20-30 dakika beklenir.
Bu suyun yaklaşık % 30 kadarı alınır ve peynir telemesi çok hafif alevli ateşte 36-38 dereceye kadar ısıtılır.
Isıtma sonrası suyu süzülür ve ağırlığının 2 katı kadar bir ağırlık altında baskıya alınır.
Baskı sonra, bir beze sarılarak bir gün bekletilir. Bu bekletme sırasında peynir PH 5.2'ye kadar düşer.
Artık bununla künefe yapabilirsiniz. Pek fazla sünmez.
Bu durumda işlemi devam ettirmek gerek. Bu peyniri bir süzgeç içerisinde 75-80 derecelik sıcak su içerisine daldırıp, karıştırılarak erimesi sağlanır.
Eritme işlemi çok çabuk yapılmalı 2 dakikayı aşmamalıdır. Eriyen peynir tekrar kalıplara alınarak suyunu süzmesi sağlanır. Bu şekilde kadayıfa konulursa daha çok süner. Pizzalarınızda da kullanın. Nefis pizzanız olacak.
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.