Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme


Fermente Sucuk ve Isıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Fark Nedir?

Diyet - Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Fermente Sucuk ve Isıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Fark Nedir? konusu , ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By HaDeS

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.04.2019, 21:51   #1 (permalink)
Iron Lady

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fermente Sucuk ve Isıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Fark Nedir?





Fermente Sucuk ve Isıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Fark Nedir?




Sucuk satın alırken sıklıkla karşılaştığımız fermente ve ısıl işlem ibareleri aslında bilmemiz gereken iki önemli konu. Çünkü bu yöntemlerden biri sucuk maliyetini azaltmak için uygulanıyor!





Geleneksel yiyeceklerimizden biri olan sucuk, özellikle kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Sucuk üretiminde son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız 2 yöntem, akıllara hangisinin daha sağlıklı olduğu sorusunu getirmiştir.





Fermente sucuk;





Kıyma haline getirilen kırmızı etin, belli oranda hayvanın yağı ve baharatlarla karıştırılmasından ve bu harcın hayvan bağırsağına doldurulması sonucu minimum 30 gün boyunca olgunlaştırılmasıyla elde edilen bir üründür. Bu aşamada yapılan işleme fermente adı verilir. Bu aşamada sucuk, baharatlar ve yağ ile mayalanır. Böylelikle lezzet kazanır. Fermente sucuk yöntemi, aslında olması gerekendir.


Isıl işlem görmüş sucuk ise;







Aşama olarak fermantasyon yöntemi ile aynı işlemleri görür. Yine kıyma haline getirilen et, baharat ve belirli aroma katıcılar ile harç haline getirilir ve hayvan bağırsağına doldurulur. Fermente sucuktan ayrılmasının nedeni bekleme süresidir. Olgunlaşma süreci son derece kısadır. Kısa sürede sucuğun olgunlaşması için fazla ısı ve nem işlemi uygulanır. Böylelikle 2 günde sucuk olgunlaşmış hale gelebilir.


Isıl işlem görmüş sucukların fiyatları fermente sucuklara göre daha ucuzdur, lezzet bakımından farkı anlamak pek mümkün değildir. Ancak uzmanlar tarafından fermente sucuk daha sağlıklı olarak adlandırılır ve tavsiye edilir.

Fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuklara oranla daha kurudur.

Isıl işlem uygulanan sucuklarda, salmonella bakterisi varlığı korur çünkü ortaya çıkan nem ve ısı buna sebep olur.



MyNet

__________________


.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

Pamuk

Brisingr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2019, 21:08   #2 (permalink)
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fermente Sucuk ve Isıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Fark Nedir?

60 tl den ucuzsa o sucuk yenmez.

Brisingr beğendi.
__________________
You"ll Never Walk Alone
HaDeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:39


bizimmekan.com sohbet eczaonline.com