Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme
facebook bağlan


Dondurma Çeşitleri ve Diyet

Diyet - Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Dondurma Çeşitleri ve Diyet konusu , Dondurma Çeşitleri ve Diyet Yaz aylarının serinleten lezzeti dondurma hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yaz tatlısı. Sütle yapılan dondurma bol kalsiyum kaynağıdır ama şişmanlatmayan kalorisi düşük bir tatlı değildir. ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.02.2014, 22:19   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dondurma Çeşitleri ve Diyet



Dondurma Çeşitleri ve Diyet
Yaz aylarının serinleten lezzeti dondurma hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yaz tatlısı. Sütle yapılan dondurma bol kalsiyum kaynağıdır ama şişmanlatmayan kalorisi düşük bir tatlı değildir. Yiyin ama ölçüyü kaçırmayın.

Dondurma tıpkı plaj deniz-bikini gibi yazın geldiğinin müjdecisidir. Klasik dondurmalar süt krema şeker yumurta sarısı vanilya ve benzeri pek çok aroma ile hazırlanır. İçine katılan her türlü meyve çikolata kuru yemiş parçaları ile sayısız çeşidi olduğundan söz edebiliriz. Soğutularak ve karıştırılarak içeriğinin havalanması sağlanır ve ağızda biraz daha geç eriyen oldukça yaygın tüketilen ve tercih edilen türü ortaya çıkar. Dondurmanın rengi çok parlak sağıda boyaları ile renklendirilmiş ve muhtemelen de suni olarak tatlandırılmıştır.

Gelato sorbe granita ve perfe

Gelato; daha yumuşak yapıya sahiptir. İtalyanlara özgü bir dondurma çeşididir. Sorbenin kökeni Osmanlı mutfak kültürüne özgü bir lezzet olarak kabul edilen şerbete dayanmaktadır. Ana malzemesi meyve ve meyve suyu/şurubu olan yaz tatlısıdır. Granita; meyve püresi ile hazırlanır. Süt ve yumurta içermez dondurulmuş tatlıların en kolay hazırlanan çeşididir. Sorbeye benzer ama çok daha az sekerlidir. Parfe Fransızlara özgü bir sunum tarzıdır. Taze meyve çikolata parçaları şeker yumurta krema ve bisküvi kırıkları ile hazırlanan kalorisi daha yüksek olan bir tür soğuk yenen tatlıdır. Dövme Maraş dondurması da yine bize özgü bir dondurma yapma tekniğidir.


Dondurulmuş yoğurt ile yapılan daha az kalorilidir

Dondurulmuş yoğurt ile yapılanlar; yağsız yoğurt ve içeriğindeki aktif ve canlı kültürlerin bulunduğu meyve püreleri ile hazırlanmış lifmineral vitamin ve protein içeren dondurmaya göre daha az kalorisi olan seçeneklerdir. Kafe ve pastanelerde servis edilen nasıl üretildiği konusunda emin olmadığınız hangi malzemelerin kullanıldığı belirtilmemiş olan açık dondurmalar sağlığımız için risk oluşturur. Dondurmanın kıvamının korunması için -18 C altında saklanmalıdır.

Dondurma yerken porsiyonları küçük tutmaya çalışın

Sütle yapılan dondurma bol kalsiyum kaynağıdır yiyin ama ölçülü yiyin. Dondurma şişmanlatmayan kalorisi düşük bir tatlı değildir. Haftada iki kereyi geçmeyin ve aksam üstü saatlerinde ara öğün kağıt helva külah benzeri şeyler yerine kasede ekstra soslar parça çikolatalar fıstıklar ilave etmeden tüketmelerini öneriyorum.

Kendinizi kandırmayın

Dondurma içeriğindeki kalsiyum nedeniyle önerilir ama diyet yaparken kendinizi kandırmayın. Kalsiyumu almanın daha az kalori içeren seçenekleri olduğunu unutmamak gerekir. Light tadı altında tatlandırıcı ile yapılan dondurmalara lezzeti artırmak için genellikle daha fazla yağ ilavesi yapılıyor. Yağ içeriği düşük olanlarda ise lezzetini artırmak için daha fazla şeker kullanıyorlar. Tercihiniz yinede taze meyve ile yapılmış ve doymuş yağ oranı düşük olan olmalı. Üstüne illa bir ilave yapmak istiyorsanız birkaç parça fındık ile yetinmelisiniz.

Dondurmayı evde yapmayı deneyin

Dondurmalarınızı evde yapmayı deneyin bunun için pek çok markanın dondurma yapmada kullanılan ev tipi ürünü bulmanız artık mümkün. Gıda boyası ve katkı maddeleri içermeyen daha az kalorili taze meyveleri kullanacağınız daha az yağlı ve sekerli dondurmaları hazırlayabilirsiniz. Çilek şeftali kivi kavun gibi pek çok meyveyi bu amaç için kullanabilirsiniz. Soğuk ve ferahlatan tatlılarınızı kalıplarda dondurarak gerçek meyve ve sularına seker ilave etmeden biraz limon suyu eklemek sureti ile hazırlayabileceğiniz gibimisafirlerinize de yağsız yoğurtla farklı alternatifler sunabilirsiniz.

Şamdan/Banu Kazanç

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:40