Diyet Sebzeli Pirzola Malzemeler: 1 kg pirzola 1 kg brüksellahanası 10 küçük patates 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Marinat için: Yarım su bardağı zeytinyağı 2 soğan 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 1 defneyaprağı 1 tutam tuz, kekik Hazırlanışı: * Pirzolaları çukur bir kaba alın. Soğanları rendeleyin. Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Buzdolabında 2 saat marine edin. * Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın. Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin. Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin. Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın. * Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın. Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin. Üzerine etleri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın |
Saat: 18:39 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.