|
Diyet Yemekleri kategorisinde açılmış olan Diyet Tavuklu Sezar Salatası Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
21.10.2013, 18:31 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Diyet Tavuklu Sezar Salatası Tarifi Diyet Tavuklu Sezar Salatası Tarifi Dünya üzerinde o kadar çok farklı salata çeşitleri bulunmaktadır ki bazı salatalar gerçekten hafif ve lezzetli bazı salatalar ise ciddi anlamda ağır ve insanların diyetlerini kolaylıkla bozabiliyor. Diyet insanların bedensel dengeleri için dikkat etmeleri gereken bir husustur. Uzman aşçılar bunu düşünerek diyet tavuklu Sezar salatası tarifi çıkarmışlardır. Bildiğimiz Sezar salatasına tavuk ilave ediliyor ve bu salatayı yapabilmek için gerekli olan malzemeler şunlardır. 200 gram tavukgöğsü eti, bir kahve fincanı susam, bir marul, iki dilim ekmek, 4 veya 5 tane ançüez, 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri, iki diş sarımsak, bir yumurta, bir tatlı kaşığı hardal, dört çorba kaşığı zeytinyağı, bir limonun suyu ve karabiber. Bu malzemeler evinizde olduğu sürece rahatlıkla diyet tavuklu Sezar salatası tarifini uygulayabilirsiniz. İlk başta sarımsakların kabukları soyularak sarımsaklar havanda ezilir ve bunların üzerine bir kaşık zeytinyağı eklenir. Ançüez limon suyu hardal karabiber ve yumurta koyularak mutfak robotuyla hepsi bir arada ezilir. Karışım püre kıvamına gelene kadar karıştırılır ve daha sonra sosun tamamen oluşabilmesi için yarım saat bekletilir. Daha sonra marul yapraklarını limon suyunda beklettikten sonra süzüyoruz ve ellerimizle büyük parçalar halinde bölüyoruz. Şimdi ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp küp şeklinde kesiyoruz. Bu arada iki kaşık zeytinyağı bir tavaya koyup ısıtıyoruz. Kızan tavaya ekmekleri koyuyoruz ve ekmekler kıtırlaşana kadar soteliyoruz. Tamamen kıtırlaştıktan sonra ekmekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyarak yağını iyice süzüyoruz. Bunlar hazır olduktan sonra tavuk etini ince şeritler şeklinde kesiyoruz. Kesilen etleri kalan bir kaşık zeytinyağını ile beraber başka bir tavaya koyup susamlarla beraber soteliyoruz. Salatanın malzemelerini ve eti başka bir kaseye güzelce yerleştiriyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz. Kaşeye hepsini yerleştirdikten sonra sosunu gezdiriyoruz ve rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirip tamamen servise hazır duruma getiriyoruz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |