Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları
facebook bağlan


Suşi

Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Suşi konusu , Suşi Malzemeler 1 su bardağı kırık pirinç 4 su bardağı su ½ yemek kaşığı tuz ¼ su bardağı pirinç sirkesi 15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Jade

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.07.2014, 11:33   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Suşi



Suşi





Malzemeler
1 su bardağı kırık pirinç
4 su bardağı su
½ yemek kaşığı tuz
¼ su bardağı pirinç sirkesi
15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ve yengeç eti)
500 gr. somon fileto
2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş)
¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş)
3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)
1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)
1/3 su bardağı soya sosu
1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız)
Tarif
Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün.
Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin.
Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 12-15 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın.
Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın.
Maki (Rulo) Suşi için,
Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun.
Norinin size yakın tarafına yaklaşık 6 cm genişliğinde ve yarım cm kalınlığında suşi pilavını yayın.
Norinin size yakın tarafına, pilavın üzerinde 1 cm boşluk bırakarak malzemenizi yerleştirin.
Suşiyi, bambu amerikan servis yardımıyla, yaklaşık 3 cm çapında, tam bir tur, sarın.
Norinin kalan kısmını bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin.
Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölün.
Kenarlarının düzgün görünmesi için uçlarını kesebilirsiniz.
Sake (Somon) Abocado (Avokado) Nigiri (Sıkma) Suşi için,
Yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve 1,5 cm kalınlığında hazırlanmış pilavın üzerine 2 cm kalınlığında dilimlenmiş somon fileto parçasını koyun.
Somonların üzerine avokado dilimlerini yerleştirin.
Hazırladığınız nigiriyi, dağılmaması için, ince bir şerit nori ile sarın.
Sos için,
Toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin.

alıntı

FeCr beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 17.07.2014, 11:36   #2 (permalink)
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suşi

Yoksul Çin'li köylülerin,imkansızlıktan çiğ yemek zorunda kaldıkları balık bizlerde lüks diye geçiyor..bir ambiyans ile dünya mutfağı kategorisine sokuluyor.
Hiç yemedim..yemem de..görünüşü bile iştah kapatıyor

Teşekkürler paylaşım için

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
FeCr, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:13