Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi, Yöresel Hanım Parmağı Tarifi, Hanım Parmağı Nasıl Yapılır [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğu Akdeniz mutfağının damak tadımıza uygun yemeklerinden olan pirinçli hanım parmağı tarifimiz 8 kişilik. Kullanılacak malzemelere baktığınızda bolca baharat kullanıldığını göreceksiniz. Sofranızda değişik lezzetler arıyorsanız, pişirince pişman olmayacağınız bir tarif sunuyoruz sizlere. Malzemeler: 2 adet orta boy soğan 3 kaşık zeytinyağı 1 çay bardağı dolmalık fıstık 1 su bardağı pirinç 1/2 kg kıyma 1 bardak su 1 demet nane 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı mercanköşk 1 çay bardağı kuşüzümü Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 1 kg yufka Kızartmak için: Sıvıyağ Üzeri için: 300 gr. rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. 1 bardak suyu ilave edip pişirin. Kıyılmış nane, mercanköşk, tarçın, kuşüzümü, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Yufkaları serip 8 üçgen parçaya bölün. Üçgenlerin geniş taraflarına hazırladığınız içi pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın yağda kızartın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek servis edin. Afiyet olsun.. :gull: |
Saat: 00:17 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.