![]() |
|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Kremalı Alman Keki konusu , ...
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() | #1 (permalink) |
Gecmiş toz gibidir,üfle gitsin .. ![]() ![]() | ![]() Kremalı Alman Keki ![]() Malzemeler 125 Gr Eritilmiş Margarin 1 Paket Kabartma Tozu 3 Çay bardağı Toz Şeker 4.5 ( 9/2 ) Çay bardağı Un 1 Paket Vanilya 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Yoğurt 3 Adet Yumurta Kreması İçin 3 Su bardağı Süt 30 Gr Tereyağı 4 Yemek kaşığı Un 1 Adet Yumurta Üzeri İçin Yarım Su bardağı Pudra Şekeri Hazırlanışı Keki için; yumurta ve tozşekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Yoğurdu ve erimiş margarini ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kek karışımını 22-25 santim çapındaki küçük boy kelepçeli kalıba aktarın ve 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında altın sarısı oluncaya kadar, 40 dakika kadar pişirin. Kreması için; un, tozşeker, yumurta ve sütü orta boy bir tencereye alıp iyice çırptıktan sonra orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Katılaşan muhallebiye tereyağını ekleyip tel çırpıcıyla hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz keki enlemesine ikiye bölün. İlk parçayı servis tabağına yerleştirip üzerine kremayı yayın. Diğer parçayı üzerine kapatın ve soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine pudraşekeri serpip renkli şekerlemelerle süsleyin. |
![]() | ![]() |
![]() |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |