Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları
facebook bağlan


Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı) Tarifi

Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı) Tarifi konusu , Malzemeler 150 gram dana kuşbaşı 1 adet kuşbaşı doğranmış havuç 1/2 adet soğan 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 diş sarmısak Bir tutam kimyon Bir tutam toz tarçın Bir ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.12.2012, 06:06   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı) Tarifi





Malzemeler
150 gram dana kuşbaşı
1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
1/2 adet soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 diş sarmısak
Bir tutam kimyon
Bir tutam toz tarçın
Bir tutam toz safran
1/2 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber

Harissa sos için: 1 diş sarmısak
3 adet acı kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ceviziçi
Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı'ndan) Yapılışı
Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış 1/2 adet soğanı, sarmısağı ve etleri ekleyip birkaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve sote edilmiş kuskus ile servis yapın. Harissa sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviziçini bir blendırda püre haline getirin. Harissa sosu yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 08:43