|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı) Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
26.12.2012, 06:06 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı) Tarifi Malzemeler 150 gram dana kuşbaşı 1 adet kuşbaşı doğranmış havuç 1/2 adet soğan 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 diş sarmısak Bir tutam kimyon Bir tutam toz tarçın Bir tutam toz safran 1/2 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı sıvıyağı Tuz, karabiber Harissa sos için: 1 diş sarmısak 3 adet acı kırmızı biber 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 çay bardağı ceviziçi Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle (Fas Mutfağı'ndan) Yapılışı Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış 1/2 adet soğanı, sarmısağı ve etleri ekleyip birkaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve sote edilmiş kuskus ile servis yapın. Harissa sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviziçini bir blendırda püre haline getirin. Harissa sosu yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |