Oyako Donburi Tarifi (Japon Mutfağı) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: 1 çorba kaşığı bitkisel yağ 3 / 4 derisiz, kemiksiz tavuk göğsü yarısı şeritler halinde kesilmiş 1 / 2 soğan, ince dilimlenmiş 1 su bardağı tavuk suyu 6 kurutulmuş shiitake mantar, yumuşayıncaya kadar ıslatılır, sonra şeritler halinde dilimlenmiş 1 adet havuç, jülyen (ince çubuklar) kesilmiş 2 yemek kaşığı beyaz şeker 4 yemek kaşığı soya sosu 1 / 2 çay kaşığı tuz 1 / 2 fincan yeşil soğan kıyılmış 5 yumurta, çırpılmış Hazırlanışı: Orta ateşte büyük bir tavada yağda Tavuk ve soğan, 5 ila 7 dakika pişene kadar sote edin. Mümkün olduğunca fazla sıvı olarak boşaltın. Tavuk suyu karıştırın ve 2 dakika pişirin. Mantar ve havucu ekleyin ve şeker, soya sosu ve tuzu karıştırarak birkaç dakika kaynamaya bırakılır. 3 dakika daha pişirin. Yavaşça karıştırarak, yeşil soğan yarısında serpin. Dövülmüş yumurta tavuk karışımı üzerine dökün ve yaklaşık 10 dakika, yumurtalar pişene kadar pişirin. Japon yapışkan pilav üzerinde servis yapın. |
Saat: 10:08 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.