Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.forumaski.com/dunya-mutfaklari/)
-   -   Oyako Donburi Tarifi (Japon Mutfağı) (https://www.forumaski.com/dunya-mutfaklari/22112-oyako-donburi-tarifi-japon-mutfagi.html)

Jaqen 26.12.2012 14:46

Oyako Donburi Tarifi (Japon Mutfağı)
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
3 / 4 derisiz, kemiksiz tavuk göğsü yarısı şeritler halinde kesilmiş
1 / 2 soğan, ince dilimlenmiş
1 su bardağı tavuk suyu
6 kurutulmuş shiitake mantar, yumuşayıncaya kadar ıslatılır, sonra şeritler halinde dilimlenmiş
1 adet havuç, jülyen (ince çubuklar) kesilmiş
2 yemek kaşığı beyaz şeker
4 yemek kaşığı soya sosu
1 / 2 çay kaşığı tuz
1 / 2 fincan yeşil soğan kıyılmış
5 yumurta, çırpılmış

Hazırlanışı:
Orta ateşte büyük bir tavada yağda Tavuk ve soğan, 5 ila 7 dakika pişene kadar sote edin.
Mümkün olduğunca fazla sıvı olarak boşaltın.
Tavuk suyu karıştırın ve 2 dakika pişirin. Mantar ve havucu ekleyin ve şeker, soya sosu ve tuzu karıştırarak birkaç dakika kaynamaya bırakılır. 3 dakika daha pişirin. Yavaşça karıştırarak, yeşil soğan yarısında serpin. Dövülmüş yumurta tavuk karışımı üzerine dökün ve yaklaşık 10 dakika, yumurtalar pişene kadar pişirin. Japon yapışkan pilav üzerinde servis yapın.


Saat: 10:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.