Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları
facebook bağlan


Forşmak Tarifi (Rus Mutfağı)

Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Forşmak Tarifi (Rus Mutfağı) konusu , Malzemeler: 1/2 haşlanmış orta büyük bir tavuk 80 gram margarin (4 çorba kaşığı) 250 gram sarı patates (2 adet) 100 gram mantar 50 gram füme dil (5 dilim) 75 gram ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.12.2012, 15:14   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Forşmak Tarifi (Rus Mutfağı)





Malzemeler:
1/2 haşlanmış orta büyük bir tavuk
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
250 gram sarı patates (2 adet)
100 gram mantar
50 gram füme dil (5 dilim)
75 gram soğan (1 orta)
75 gram ekşi krema (1 kahve fincanı)
15 gram tuzsuz domates salçası (1 çorba kaşığı)
25 gram un (1/2 kahve fincanı)
250 gram süt (1 bardak)
3 hazırlop yumurta beyazı
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı hardal
Tuz
Karabier
Kırmızı biber

Üstüne:
1 kahve fincanı rende gravyer ya da kaşar

Hazırlanışı:
Haşlanmış yarım orta büyüklükteki tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini aşağı yukarı yarım parmak en ve boyunda küçük parçalara kesmeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
Sonra bir kuşaneye, 4 silme çorba kaşığı margarin, haşladıktan sonra kabuğu soyulmuş ve yine yarım parmak boyunda küçük parçalara bölünmüş 2 sarı patates.
kabuğu soyulmuş, siyah kısımları çıkartılmış ve küçük kesilmiş 2 adet mantar ile, gerektiği kadar ince doğranmış 1 orta soğan koyarak, patatesler hafif sarımsı bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırarak hepsini kavurmalı, sonra bunlara sırasiyle yârım kahve fincanı un, küçük doğranmış 5 dilim füme dil, yine küçük doğranmış 3 hazirlop yumurtadan yalnız beyazı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı kırmızı biber, 1 kahve fincanı ekşi krema (smatana), bir çorba kaşığı konserve tuzsuz domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, küçük keserek bir tarafa bırakmış olduğumuz yarım tavuk ile yavaş olmak üzere 1 bardak da süt katmalı ve karışım koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 10-15 dakika karıştırarak pişirmekte devam etmelidir.
Karışım koyulaşınca buna, yarım adet de limonun suyunu kattıktan sonra tencereyi ateşten almalı ve karışımı bir güvece düzgün bir şekilde yerleştirmeli ve üstüne 1 kahve fincanı rende gravyer peynirini serptikten sonra güveci fırına sürerek, üstteki peynirler pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika kadar fırınlamalı ve servis yapmalıdır.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Flora, Gamzelim
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:57