Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Türk kahvesi yapmanın incelikleri

Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Türk kahvesi yapmanın incelikleri konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.06.2013, 14:22   #1 (permalink)
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Türk kahvesi yapmanın incelikleri

Hoş sohbetlerin, özel günlerin, arkadaş toplantılarının vazgeçilmezi.



- Öncelikle kaç kişilik kahve pişirecekseniz; yanı miktarda, kahve fincanıyla su almalı ve suyu cezveye boşaltmalısınız. Suyun kesinlikle sıcak olmaması gerekiyor
- Ardından her bir fincan için iki çay kaşığı dolusu kahveyi suyun içine dökmelisiniz.
- Kahveyi sade, orta ya da şekerli nasıl yapacaksanız ona göre şeker miktarını ayarlamalısınız. Örneğin; iki fincan orta kahve yapacaksınız; üç adet küp şeker atmanız yeterli olacaktır.
- Cezveyi çok kısık ateşin üzerine alıp, bir iki karıştırdıktan sonra kendi hâlinde pişmesini beklemelisiniz.
- Köpüklenmeye ve köpükler yükselmeye başlayınca ocaktan alıp, bir çay kaşığı yardımıyla köpüğü fincanlara paylaştırmalısınız.
- Cezveyi tekrar ocağa koyup, bir taşım daha kaynattıktan sonra fincanları doldurabilirsiniz.
- Kahvenizin yanında su ikram etmeyi kesinlikle unutmamalısınız.
- Ayrıca dilerseniz kahve fincanın yanına bir adet lokum ya da çikolata koyabilirsiniz.



Türk Kahvesi Yapmanın Incelikleri Nelerdir

Evde Türk Kahvesi Yapmanın Incelikleri

Bol Köpüklü Güzel Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Bol köpüklü Türk kahvesiBol köpüklü, lezzetli Türk kahvesi yapmak istiyorsunuz, ama nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. İşte size tiyolar!

- Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa, kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün. Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir. Çünkü kahve yağları beklemiş kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır. Kavurma kısmı biraz zahmetli olduğundan, sadece öğütmekle de yetinebilirsiniz. Basit bir el değirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öğütebilirsiniz.

- Eğer önceden kavrulup öğütülmüş kahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın. Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.

kahve köpüğü- Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.

- Beklemiş kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur.

- Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olun. Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 00:06