Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Patates dolması (ispanya)

Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Patates dolması (ispanya) konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.12.2013, 21:16   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Patates dolması (ispanya)

Patates dolması (ispanya)

(Patates rellenas)

Kullanılacak malzeme:
(6 kişi için): Aynı irilikte altı uzun patates,
2 havuç,
1 sap kereviz,
300 gram iç bezelye,
300 gram körpe çalı fasulyesi,
1 baş soğan,
100 gram bacon (pastırma),
100 gram chorizo (salam),
9 çorba kaşığı zeytinyağı,
4 çorba kaşığı sirke,
yeteri kadar tuz ve biber.

Yapımı: Patatesleri sofraya kabuklarıyle servis edileceklerini göz önünde bulundurarak bol suda iyice yıkayın. Tuzlu kaynar suda yarılmamalarına dikkat ederek haşlayın.
Soğuyunca yanlamasına ortadan ikiye bölün. Keskin bir bıçakla kabuğuna yapışık olarak yarım santim kalınlığında iç kalacak biçimde içini oyun. Beri yanda havuç, iç bezelye ve ayıklanmış çalı fasulyesini ve bir sap kerevizi tuzlu suda haşlayın. Sebzeler piştikçe kevgirle sudan çıkarıp fazla geçmesini önleyin.
Sebzeler soğuyunca suyunu süzüp tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğrayın. Bir kâseye 4 çorba kaşığı sirkeyle gereği kadar tuz koyun. İyice çırpıp tuzu eritin Tuz eriyince yeteri kadar karabiberle 8 çorba kaşığı zeytinyağı katıp gene iyice çırpın. Sonra bunun içine rendelenmiş soğanı katın. İyice karıştırın. Sonra bu içi patateslere doldurun.
Pastırmayla salamı tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğradıktan sonra bir çorba kaşığı zeytinyağıyle hafif ateşte kavurun. Doldurulmuş patateslerin üzerlerini bunlarla süsledikten sonra servis yapın. İsteyenler pastırmayla salam veya sucuk yerine mayonez yapıp patates dolmasını mayonezle süsleyebilirler. ispanyanın bazı bölgelerindeyse tütsülenmiş balık kullanılmaktadır. Tütsülenmiş balık tıpkı bacon ve chorizo gibi ince ince doğranıp kavrulmakta, sonra patates dolması bununla süslenmektedir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 23:59