Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları
facebook bağlan


Tavuklu pilav flamengo

Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Tavuklu pilav flamengo konusu , Tavuklu pilav flamengo Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1 tavuk (1200 gramlık körpe bir tavuk olmalıdır), 100 gram jambon, 50 gram sadeyağ, 1/2 kilo pirinç, 300 gram taze mantar (kurutulmuş mantar ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.12.2013, 21:17   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tavuklu pilav flamengo



Tavuklu pilav flamengo

Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1 tavuk (1200 gramlık körpe bir tavuk olmalıdır),
100 gram jambon,
50 gram sadeyağ,
1/2 kilo pirinç,
300 gram taze mantar (kurutulmuş mantar kullananlar 20 gram kullanmalıdırlar),
1 demet maydanoz,
1 limon,
1 diş sarmısak,
1 baş soğan,
2 dolmalık yeşil biber,
1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası,
3+3/4 bardak tavuk suyu,
6 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: 3 bardak tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 25 gram sadeyağ ve pirinçten yararlanarak bir pilâv pişirin (yalnız bu pilâva sadeyağla zeytinyağını karıştırıp koymalısınız). Pilâv pişerken tavuğun içini, dışını temizleyin; tütsüleyip bol suda yıkayın. Ayaklarını, başını, boynunu kestikten sonra tavuk makasiyle tavuğu ikiye bölün. Jambonu ince şerit biçiminde parçalara doğrayın.
Bir tavaya 25 gram sadeyağla 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tavukla jambonları koyun Tuzunu, biberini serptikten sonra tavuğun iki parçasının da iki yanını iyice kızartın.
Sonra tavuğun derisini ayırıp etini kemiklerden sıyırın ve eşit küçüklükte parçalara doğrayın. Jambonlarla tavuk parçalarını sıcak bir yere koyun. Mantarların toprağa değen saplarının ucunu kesin, zarını çıkarın ve elinizi içine bir limon suyu sıkılmış suyun içinde tutarak ince dilimlere doğrayın. Soğanı rendeleyin. Biberleri ateşte tutup kızartın ve ince zarlarını ayıklayın.
Rendelenmiş soğanın yarısıyle bir diş sarmısağı tavuğu çıkardığınız tavaya koyup kavurun. Soğanlar pembeleşince küçük parçalara böldüğünüz biberleri, bol suda yıkayacağınız mantarları katın. Tuzlayıp biberleyin. Sebzeler de kavrulmaya başlayınca jambonla tavuk parçalarını da katın ve 1/2 bardak tavuk suyunu azar azar dökerek üstü kapalı tavada karışımı iyice pişirin.
Tavadakiler pişince kıyılmış maydanozu katın. Bir - iki defa harmanladıktan sonra servis tabağına boşaltılmış pilâvın üstüne yayın ve sıcak bir yerde tutun.
Boşalan tavada kalan yağdan yararlanarak kalan yarım soğanı kavurun. Soğan pembeleşince az ılık tavuk suyunda eritilmiş salçayı tavaya katın bir taşım kaynatın. Bu salçayı da servis tabağının üstünde dolaştırarak döktükten sonra servis yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Asi Ruh, FeCr, Jade, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:27