Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dünya'dan Haberler (https://www.forumaski.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Fransa'da 'Güneş Enerjili' Yollar Yapılıyor (https://www.forumaski.com/dunyadan-haberler/177496-fransada-gunes-enerjili-yollar-yapiliyor.html)

EbruLi 23.02.2016 10:54

Fransa'da 'Güneş Enerjili' Yollar Yapılıyor
 
Fransa'da 'Güneş Enerjili' Yollar Yapılıyor



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


enerjili , fransa , fransada , güneş , güneş enerjili karayolları , güneş enerjisi , güneş enerjisiyle çalışan araba , otoyol , yapılıyor , yollar

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? DW Çevre Bölümü projenin olumlu ve olumsuz yanlarını derledi.

Karayollarını koyu renk güneş panelleriyle kaplayıp elektrik enerjisi üretmek geleceğin vizyonu olabilir mi, yoksa kurgu bilimcilerin uydurması mı?

Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal önümüzdeki beş yılda bin kilometre uzunluğundaki karayolunun foto voltaj panelleriyle kaplanıp yeşil enerji kazanılacağını açıkladı.

Bu yöntem daha önce Hollanda'da denenmiş ve 70 kilometrelik bisiklet yolundan bir hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda (3 bin kilovat saat) elektrik üretilmişti.Bu her yerde yolların altın ile değil ama güneşin altın rengindeki ışığını elektrik enerjisine dönüştüren panellerle kaplanabileceği anlamına mı geliyor?


Neden solar karayolu?


Hedef karayollarını, otoparkların ve sınai alanların güneş panelleri döşemeye elverişli hale getirmek. Almanya'daki yollar için ilk dayanıklı panelleri üreten Solmove şirketinin genel müdürü Donald Müller-Judex, “Bu proje için yolları kullanırsak, doğal alanları ve tarlaları panellerle örtmeye gerek kalmaz”, diyor.

Avrupa Birliği ülkelerindeki karayollarının toplam uzunluğu 10,5 milyon kilometreyi buluyor. Almanya'da güneş enerjisinden elektrik üretmede kullanılabilecek yolların uzunluğu ise 650 bin kilometre.Fransa hükümeti solar yolları ‘pozitif enerji' girişimi çerçevesinde ve özel hanelerin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla gündemine aldı.

XxX 23.02.2016 11:50

Cevap: Fransa'da 'Güneş Enerjili' Yollar Yapılıyor
 
yahu arkadaş avm yapmak varken neden böyle şeylerle uğraşırlar ki aklım almıyo ağaçları kesip enerji santrali yapmak varken güneş enerjili yol nedir !!!! kınıyorum


Saat: 14:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.