Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ekonomi Haberleri (https://www.forumaski.com/ekonomi-haberleri/)
-   -   Kendi İşim İçin Nasıl Sermaye Bulurum? (https://www.forumaski.com/ekonomi-haberleri/158312-kendi-isim-icin-nasil-sermaye-bulurum.html)

DeRDeST 28.06.2015 16:35

Kendi İşim İçin Nasıl Sermaye Bulurum?
 
Kendi İşim İçin Nasıl Sermaye Bulurum?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kendi işinizi kurmak için yola çıktığınızda sektörel rekabet, mesleki yetkinlik ve devlete olan sorumluluklarınızı planladıktan sonra sermaye bulma aşaması ile karşılaşırsınız. Kendi işinizi kurarken devlet kaynaklı sermaye ve özel şirket desteklerini araştırmalısınız.

♥ Öncelikle, Devlet Kaynaklı Sermaye için KOSGEB yani Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın sağladığı eğitim, hibe ve kredi imkanları işinize yarayacaktır. İşinizi kurmaya karar verdiğinizde KOSGEB'in desteklediği sektörleri internet sitesi üzerinden inceleyerek uygunsa başvurabilirsiniz. Girişimcilik kurs ve destek programlarına başvurarak işletmecilik ile ilgili bir ön eğitimden geçerek işinizi kurmanız için hibe desteği alabilirsiniz.

♥ Ayrıca, Devlet Kaynaklı Sermaye için Kalkınma Ajanslarına başvurabilirsiniz. Kalkınma Ajansları, Devlet Planlama Teşkilatı koordinasyonluğunda, bölgesel ekonomik kalkınma amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda bölgesel olarak sektörel gerekliliğe göre destek verilen alanlarda sermaye sağlanmaktadır. Kalkınma Ajanslarının duyurularını takip ederek, destek programlarına başvurabilirsiniz.

♥ Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyindeki girişimciler için ise TÜBİTAK, Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimcileri Destekleme Programı (TEKNOgirişim) bulunmaktadır. Bu program ile 1 yıllık süreyi kapsamak üzere en fazla 100.000 TL olarak destek hibesi veriliyor.

♥ Devlet Kaynaklı sermayelere ek olarak, özel şirketlerin sağladığı destekler de bulunmaktadır. Bazı şirketler eğitim ve fikirlerinizi geliştirmek için maddi olanaklar sağlamaktadır. İş kuracağınız sektör ile ilgili araştırma yaparken bu sektörün öncüsü şirketleri araştırarak girişimciliği destekleme programlarını incelemelisiniz.


Saat: 23:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.