Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ekonomi Haberleri (https://www.forumaski.com/ekonomi-haberleri/)
-   -   Ötv indiriminin de faydası olmadı (https://www.forumaski.com/ekonomi-haberleri/200738-otv-indiriminin-de-faydasi-olmadi.html)

HaDeS 06.05.2019 13:16

Ötv indiriminin de faydası olmadı
 
Ötv indiriminin de faydası olmadı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında döviz kurunun hızlı bir şekilde yükselmesi pek çok sektörü olumsuz olarak etkilemişti.Döviz kurunun yükselmesiyle birlikte kredi faizleri de artınca otomotiv ve konut sektörü durma noktasına gelmişti.

Otomobil sektörünü biraz olsun hareketlendirmek adına peşi sıra önemli adımlar atıldı. Bu adımlardan en önemlisi ise ÖTV oranlarında yapılan değişiklikti.

Bu sayede sıfır otomobil fiyatlarında önemli oranda indirimler gerçekleşti.İlk açıklanan takvimde bu kampanyanın yıl sonunda yani 31 Aralık’ta son bulacağı belirtilmişti. Fakat otomobil sektöründen gelen çağrı neticesinde ÖTV indirimi önce 31 Mart’a ardından da 30 Haziran’a uzatıldı.

Peki hükümetin ÖTV indirimi sıfır otomobil satışlarını arttırmak için yeterli oldu mu? Hemen baştan belirtelim, ne yazık ki olamadı. Bu durumun temel nedeni ise kredi faizlerinin hala çok yüksek olması.Şu anda sıfır otomobil fiyatları 70.000TL seviyelerinden başlıyor. Biraz dolu bir model almak istediğinizde ise ödemeniz gereken fiyat 100.000TL’nin üzerine çıkıyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 18:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.