Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ekonomi Haberleri (https://www.forumaski.com/ekonomi-haberleri/)
-   -   Fiat, Chrysler'in tamamını satın alıyor (https://www.forumaski.com/ekonomi-haberleri/82269-fiat-chryslerin-tamamini-satin-aliyor.html)

Jade 02.01.2014 10:59

Fiat, Chrysler'in tamamını satın alıyor
 
Fiat, Chrysler'in tamamını satın alıyor


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


İtalyan otomobil devi Fiat, Amerikalı Chrysler'da sahip olmadığı yüzde 41.5'lik hisselerini 3.65 milyar dolara satın alacağını açıkladı

Otomobil üreticisi Fiat, Chrysler'ın geri kalan yüzde 41.5'lik kısmını 3.65 milyar dolara satın alarak, otomobil sektörünün en büyük stratejik sorunlarından birini çözecek.
İtalyan otomobil devi Fiat, çarşamba günü yaptığı açıklamayla, ABD'nin en büyük 3 otomobil üreticisinden biri olan Chrysler'ın sağlık planı sendikasının hisselerinisatın alacağını duyurdu. Anlaşma kapsamında Chrysler, Veba sendikası emeklilik tröstüne, anlaşmanın tamamlanmasından itibaren 4 yılda ekstra 700 milyon dolar ödeyecek.
Geri kalan hisseleri de almasıyla Fiat, Chrysler'ın tüm operasyonlarına sahip olarak, ihtiyaç duyulan ölçek ekonomisinde faydalanacak.
Fiat'ın 20 Ocak'ta tamamlanacağını söylediği alım, Fiat'ın zor durumdaki Avrupa otomobil pazarına bağımlılığını azaltacak ve ABD pazarındaki varlığını artıracak.
Fiat'ın açıklamasına göre 3.65 milyar dolarlık alımın 1.9 milyar dolarlık kısmı Chrysler'ın "özel dağıtım" kanalıyla hissedarlardan gelecek. Fiat, ödemesinin kendi kısmını Veba sendikasına verecek ve geri kalan 1.75 milyar doları da Veba'ya nakit olarak verecek.


Saat: 18:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.