Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   AIDS Tedavisinde Erkeklerin Şansı Daha Az (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/103946-aids-tedavisinde-erkeklerin-sansi-daha-az.html)

SrKn 16.04.2014 13:12

AIDS Tedavisinde Erkeklerin Şansı Daha Az
 
AIDS Tedavisinde Erkeklerin Şansı Daha Az
Araştırma, Afrika'da HIV taşıyan erkeklerin AIDS ilaçlarına daha geç cevap verdiğini ortaya çıkardı.

Sınır Tanımayan Doktorların kurduğu Epicentre derneği ve Kalkınma Araştırmaları Kurumu'nun yaptığı araştırma, erkeklerde akyuvarların yeniden oluşumunun kadınlara göre daha yavaş olduğunu gösterdi.

Malavi, Uganda ve Kenya'da 13 bin hastayı kapsayan araştırmada, HIV'in azalttığı T-CD4 lenfosit seviyesinin tedavi ile ne kadar arttığı incelendi.

Tedavinin başında kadınların lenfosit seviyesinin erkeklerden daha çabuk arttığı görüldü.

Araştırmacılar, Afrikalı erkek hastaların, ''damgalanmamak'' için AIDS testini yaptırmak konusunda geciktiğini belirterek, farkın biyolojik özelliklerle de açıklanabileceğini vurguladı.

Erkeklerin T-CD4 seviyesinin kadınlardan az olduğunu, bu nedenle akyuvarların daha yavaş ''toparlanabildiği'' belirtildi.

Yaşın da tedavide önemli rol oynadığını belirten bilimadamları, AIDS ilaçları almaya başladıktan bir yıl sonra 30 yaşın altındaki hastaların akyuvar seviyesinin 50 yaşındakilerden çok daha fazla olduğuna dikkati çekti.

Araştırmacılar, hastalıkla mücadele programlarında erkek ve kadın hastalar arasındaki farkın dikkate alınması tavsiyesinde bulundu.

1,2 milyonu Sahraaltı Afrikası'nda olmak üzere dünya genelinde geçen yıl 1,7 milyon kişi AIDS hastalığından hayatını kaybetti.


Saat: 12:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.