Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Erkekler Hakkında İlginç Araştırma (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/14943-erkekler-hakkinda-ilginc-arastirma.html)

EbruLi 05.11.2012 17:26

Kadınlar Hangi Erkekleri Çekici Buluyor?


İskoçya'da yapılan bir araştırma kadınların arzuladıkları erkekler ile ilgili ilginç bir detayı ortaya koydu.

Yetişkin erkeklerde bağışıklık sisteminin kuvvetli olması kadınlara karşı çok daha 'çekici' görülmelerini sağlıyor olabilir mi?

İskoçya'daki Abertay üniversitesi'nde yapılan araştırmada bilim adamları güçlü bir bağışıklık sisteminin erkeğin seksüel çekiciliği açısından oldukça etkili olabileceğini gözler önüne seriyor. Hatta öyle ki bağışıklık sistemi kuvvetli olan erkekler kaslı ve düzgün vücut hatlarına sahip fit erkeklerden bile daha çekici görülebiliyorlar.


Yapılan açıklamalarda erkeklerdeki testosteron düzeyi stres hormonu olan kortizol seviyesi ve yüz hatlarının çekiciliği arasında muhakkak bir ilişki var. Araştırmacılar sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip erkeklerin yüksek testosteron seviyesine sahip oldukları ve bunun da çekicilikte belirleyici bir faktör olduğunu belirtiyor. Evet vücudundaki testosteron seviyesi yüksek olan bir erkeğin yüz hatları daha erkeksi ve dolayısı ile çekici olabilir fakat bilim adamları testosteronun bağışıklık fonksiyonlarını ne denli etkilediğini tam olarak açıklayamıyor.

Letonya'da gerçekleştirilen araştırmada 74 yetişkin erkek katılımcının hepatit aşısı sonrası vücutlarındaki bağışıklık sistemlerinin nasıl bir davranış gösterdiğine bakılmış. Vücutlarındaki kortizol ve testosteron değerleri de ölçülmüş. Aynı yaş grubundaki Letonyalı kadınlardan bu 74 erkeğin fotoğraflarına bakmaları ve çekicilik açısından her birine hızlıca 1 ile 10 arasında puan vermeleri istenmiş. Elde edilen sonuçlar değerlendirildikten sonra;

Testosteron seviyesi yüksek erkeklerin kuvvetli bağışıklık gösterdikleri
Kuvvetli bağışıklık sistemine sahip olan ve testosteron seviyesi yüksek olan erkeklerin en yüksek puanları topladıkları.

Düşük testosteron seviyesinin yüksek kortizol ile ilişkilendirilebileceği ve kortizolun bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyebildiği görülmüş.

Daha önce yapılan türlü araştırmalarda aslında erkeklerin testosteron seviyeleri ve bağışıklık sistemleri arasında bir ilişki olduğu belirlenmişti. Fakat İskoçya'da yapılan bu yeni çalışma çekicilik ve bağışıklık sistemi arasındaki korelasyonu gözler önüne seren ilk çalışma olma özelliğini taşıyor.

Bazı hayvanlar özellikle de dişi kuşlar; neslin sağlıklı şekilde sürmesi için bağılıklık sistemi kuvvetli olan erkek kuşlarla çiftleşmeye meyilli. Bazı bilim adamları kadınların da aslında buna benzer basit bir içgüdüye sahip olduklarını savunuyor.


alıntıdır.

VERA 25.08.2014 23:40

Cevap: Erkekler Hakkında İlginç Araştırma
 
Yetişkin erkek = güç

olay bu ;)


Saat: 09:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.