Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Az uyku erkekleri obez yapıyor (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/29077-az-uyku-erkekleri-obez-yapiyor.html)

Jaqen 30.03.2013 19:30

Az uyku erkekleri obez yapıyor
 
Az uyuyan erkeklerin obez olma riski daha fazlaGünde beş saatten az uyuyan erkeklerin obez olma riski ile kanlarında diyabete yol açan şeker oranının yüksek olma risklerinin daha fazla olduğu bildirildi.

Az uyku erkekleri obez yapıyor;

Japonya'da 1999-2006 tarihleri arasında 21 bin 693 erkek arasında araştırma yapan Profesör Yoshitaka Kaneita uykusuzluğun iştah açan bir hormonu uyardığını belirterek az uykunun 'iştahı ve yüksek kalori içeren gıdalara olan isteği artırdığını' kaydetti. Araştırma 1999'da şişman olmayan ve ortalama beş saatten az uyuyan erkeklerin normal olarak uykusunu alan erkeklere göre obez olma riskinin 136 kez daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırma aynı zamanda az uyuyan erkeklerin kanlarında diyabete yol açan şeker oranının yüksek olma riskinin de 127 kez daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. ABD'de yapılan bir diğer araştırmada da uykusuzluğun çocuklarda obezite riskini artırdığı ortaya konulmuştu. Araştırmada çocukların bir saat fazladan uyumasıyla obezite riskinin yüzde 9 azaldığı belirtilmişti.


Saat: 23:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.