Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Erkekler Neden Az Konuşur? (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/46049-erkekler-neden-az-konusur.html)

KaraKiz 07.08.2013 17:07

Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Erkekler Neden Az Konuşur?

Kadınlar yapıları gereği çoğu durumda konuşmayı tercih ederken, erkekler ise tam tersidir, yani pek konuşmazlar. Hal böyle olunca da günlük yaşamda sorunlara neden olabilecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Peki, erkeklerin neden konuşmadığını ve bu tür durumlarda neler yapılması gerektiğini biliyor musunuz?

Akşam yemeğinde konuşmuyor, televizyonun karşısında tek kelime etmeden oturuyor… Erkekler neden konuşmazlar? Merak edenler için işte cevapları…

Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek… Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde. Kadın-erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki, kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.

Doğaları böyle

Buna göre bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar. Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasını, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesini, aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının bir parçası olarak görseniz iyi olur. Neden erkekler konuşmazlar, neden futbol dışında hiçbir konuda yorum yapmazlar? İşte elimizdeki cevaplardan bazıları…

Zamanlamaları farklı

İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli… Kadın, olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek, olayın üzerinden vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.

Rollerinin gereği

Erkeklere küçük yaştan itibaren “erkek adamın” az ve öz konuşması gerektiği öğretilir ve bilinçaltına işleyen bu öğreti çoğu erkeği ileri yaşlarda suskunluğa iter. Erkeğin toplumsal rolünde “kadın gibi konuşup kadın gibi gülmeye” yer yoktur. O, her zaman soğukkanlı ve kontrollü olmak, sorunlar karşısında tepeden bakan bir tavır takınmak zorundadır.

Büyütmemek için

Burada kötü olay derken kastettiğimiz, sadece kadınla erkek arasındaki tartışmalar değil. Örneğin, ikisi birden trafikteyken, öndeki arabanın sürücüsünün abuk sabuk bir hareketine aynı derecede sinirlenseler de kadın o adama iki saat söylenir, oysa erkek bir kez söylenip bir daha lafını bile etmez. Erkek böyle bir durumda, kadının her şeyi ne kadar büyüttüğünü bildiği için, kendini bir denge unsuru olarak görür ve sessiz kalarak yatıştırıcı etki yaratmak ister.

Söyleyecek sözleri yok

Bazen ise durum çok daha farklıdır. İşten eve gelen erkek ‘Günün nasıl geçti canım?’ sorusuna ‘iyi’ diye cevap verir ve bunun anlamı gününün iyi geçtiğinden başka bir şey değildir. Onun zaten çok iyi bildiğiniz iş hayatındaki sıradan bir günü anlatmayı gereksiz bulur. Yani erkeğin her susuşunun altında bir mana aramak çok anlamsız ve ayrıca paranoyakça bir tutum… Erkeklerin ağzından, kadınların yarısı kadar kelime çıkar. Yani bu onların tabiatında var. Alışmaya çalışın…

Fırsat verilmediği için

Kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemez. Bu da karşısındaki erkeğin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır.

Mandrake 08.08.2013 22:38

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Bi bıraksalar bizde konuşcaz da bırakmıyorlar ki :)

Jaqen 08.08.2013 22:54

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Erkeğin çok konuşanıda var aslında nefret ediyorum ben işte o tiplerden.

Obafemi 08.08.2013 23:44

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Erkek Yemek yapmakta zorlanır. o nedenle yapmaz ve Aç kalır.
Aç erkek konuşmaz
formül budur :D kendimden biliyorum

Mandrake 08.08.2013 23:51

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
çok konuşan erkeği ne erkekler sever ne de kızlar :)

Asrevya 08.08.2013 23:53

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Bazı erkekler şakamatik olacağım diye çok konuşur.

Sevmiyorum geveze erkekleri.

Biraz ciddiyet,az ve öz konuşmak yakışıyor,erkek adama

thedoctor 20.08.2013 14:34

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Neden az konuşuruz? Aslına bakarsanız konuşacak çok fazla bir şey yok. İlişki esnasında konuşulan konular genelde yüzeysel olan, canım cicim konuşmaları olduğundan aslında çok konuşmaya gerek yok.

Diğer taraftan cevabı bilindik soruları da yöneltirseniz biz erkeklere cevap almayı pek beklemeyin. Evet. Hiç gerek yok :)

EndGirl 20.08.2013 22:48

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Ben hic az konusan erkek görmedim.. Gerekmedigi yerde susarak kacan erkek gördüm ;)

thedoctor 20.08.2013 22:50

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Alıntı:

EndgirL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 211219)
Ben hic az konusan erkek görmedim.. Gerekmedigi yerde susarak kacan erkek gördüm ;)

az konuşanını görmemiş olman çok enteresan olmuş :) ayrıca erkeğin susması pek kaçmaya yönelik değil de bıkkınlığa yönelik olmuş olabilir :)

EndGirl 20.08.2013 22:53

Cevap: Erkekler Neden Az Konuşur?
 
Alıntı:

thedoctor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 211223)
az konuşanını görmemiş olman çok enteresan olmuş :) ayrıca erkeğin susması pek kaçmaya yönelik değil de bıkkınlığa yönelik olmuş olabilir :)

Bir cogu koca karidan beter hatta :) erkek bıktıgından degil vericek cevabi olmadigindan kacar ;)


Saat: 23:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.