Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Erkeklerin yapması gerekip de yapmadığı 7 şey (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/66975-erkeklerin-yapmasi-gerekip-de-yapmadigi-7-sey.html)

Exodus 16.11.2013 09:10

Erkeklerin yapması gerekip de yapmadığı 7 şey
 
Erkeklerin yapması gerekip de yapmadığı 7 şey

Aşağıda, erkeklerin yapmadığı, es geçtiği veya atladığı yedi duruma değindik. İddiaya gireriz içlerinden en az üçünü yapmıyorsunuz! Hemen hızlı hızlı okuyun ve de düşünün, emin olun hak vereceksiniz...


1-Düzenli olarak doktora görünün
Erkeklerin çoğu sağlıkları söz konusu olduğunda, evhamlı görünmeyi sevmez. Hastalık onlara göre gelip geçen, atlatılan bir şeydir. Ne zaman elden ayaktan düşerler, o zaman doktora gitmeyi akıl ederler. Belirli bir yaşın üzerinde olan erkeklerin, düzenli olarak sağlık kontrolüne gitmeyi kadınlar kadar önemsemediği bir gerçek. Bu durumu, kadın bünyesinin erkeklere nazaran daha zayıf olmasıyla açıklamak veya daha sık kontrole ihtiyaçları olduğuyla ilişkilendirmek, tamamen yanıltıcı olur. insan sağlığı, tıpkı arabalara benzer. Arabaların periyodik bakımı gibi insan vücudunun da düzenli olarak, tepeden tırnağa bakıma ihtiyacı vardır. Mantık basit; arabamıza gösterdiğimiz hassasiyeti sağlığımıza da göstermeliyiz. Yapmıyoruz; çünkü "bıçak kemiğe dayanınca" hareket etmeyi seviyoruz. Yapmalıyız; çünkü düzenli sağlık kontrolüyle hastalıkların önünü alabiliriz.

2-Yemeği tarifine göre yapın
Şehirli, diğer bir deyişle kozmo¬polit erkeklerin çoğu, yemek pişirmeye çok meraklıdır. İş yaşamının onca koşuşturmasına rağmen eve gelip, kendilerine veya arkadaşlarına pratik ama lezzetli yemekler hazırlamaya bayılan bu tip erkeklerin hemen hepsi işi kitabına göre yapar. Yalnız, bu erkeklerin genele bakıldığında azınlıkta kaldığını hemen belirtelim; çünkü bu azınlığın dışındaki erkekler, yemek tarifi kitaplarından hiç hoşlan¬maz. Onlar için yemeğin tadı, tuzu veya görüntüsü çok önemli değildir. Siz, asla bu kategorideki erkekler içinde yer almayın. Unutmayın, günümüzün modern erkeği her açıdan tam donanımlıdır, yemek konusu da donanım listesinin en üst sıralarındadır. Yapmıyoruz; çünkü yemek pişirmeyi bir külfet olarak görüyoruz. Yapmalıyız; çünkü erkeğin lezzetli yemekler pişirmesi, kadınların nazarında artı puandır. Yeni sevgilinin gözüne girmek için bundan iyi özellik olmaz!

3-Kullanım kılavuzlarını okuyun
Elektrikli aletlerin kullanım kılavuzları bizim için birer kğıt parçasından ibarettir. Öyle ya, her türlü makineyi kurup, çalıştırabiliriz. O makineyi yapan işçilerden eksiğimiz yoktur, fazlamız vardır. Oysa işi kuralına göre yapmak en doğrusudur. Elektrikli bir aleti kurarken veya çalıştırırken mutlaka kullanma kılavuzunu okuyun. Bu size hem zaman kazandıracak hem de yanlış bir şey yapmanızı engelleyecektir. Yapmıyoruz; çünkü "ne kadar zor olabilir ki" diye düşünüyoruz. Yapmalıyız; çünkü kullanım kılavuzunu okumadan yaptığımız yanlış bir işlem, aleti bozabilir ve garanti kapsamından çıkarabilir.

4-ön sevişmeyi es geçmeyin
Özümüzde birçok şeye karşı bir sabırsızlık vardır. Angaryalarla veya işi uzatacak ufak tefek detaylarla uğraşmak, biz erkeklere göre değildir. **** konusunda da böyle bir tavrımız olduğu gerçek; yani ne olacaksa hemen olsun isteriz. Ön sevişme dendiği zaman çoğumuza bir sıkıntı basar; oysa asıl olaya geçmeden önce "ön sevişme" yaşamak çok ama çok önemlidir. Uzmanlar ön sevişmeyi, sağlıklı ve "verimli" bir cinsel hayatın anahtarı olarak nitelendiriyor. Yapmıyoruz; çünkü bir şeyleri ertelemeyi sevmiyoruz. Açıkçası "skor" peşinde koşuyoruz. Yapmalıyız; çünkü partnerimizden "Harika bir geceydi, tekrarı ne zaman?" cümlesini duymak istiyorsak, oyunu kuralına göre oynamalıyız.

5-Kullanmadığınız eşyaları atın
Bazı erkeklerin, kullanmadığı eşyaları atmamak gibi bir huyu vardır. Evinin bir odası veya köşesi bunlarla doludur. Eşya bozulmuş veya kullanılamayacak durumda dahi olsa atılmaz. Tamam, atmak belki biraz sert bir eylem olur; ama en azından çalışır veya iyi durumda olan kullanmadığınız eşyalarınızı ihtiyacı olanlara vermeniz daha hayırlı olmaz mı? Yapmıyoruz; çünkü onlarla bir bağımız olduğunu düşünüyoruz. Yapmalıyız; çünkü bu eşyalar lüzumsuz yere yer işgal ediyor.

6-Yiyecekler in son kullanma tarihlerine dikkat edin
Yalnız yaşayan erkeklerin en büyük problemlerinden biri de unutulan, son kullanma tarihi geçmiş yiyeceklerdir. Çoğu yalnız erkeğin dolabında; çürümüş peynirlerden tutun da tarihi geçmiş yoğurtlara kadar birçok yiyeceğe rastlamak mümkün. Zehirlenip hastaneye düşmek istemiyorsanız, buzdolabında sakladığınız yiyeceklerin son kullanma tarihlerini periyodik olarak denetleyin. Yapmıyoruz; çünkü her daim dalgınız. Aynca dolaptaki yiyeceğin rengi değişene veya etrafa kötü koku yayana kadar, her şeyin yolunda olduğunu düşünüyoruz. Yapmalıyız; çünkü tarihi geçmiş ürünler sağlığı ciddi şekilde tehdit eder.

7-Kaybolmamak için adres sorun
Arabayla bir yerin adresini ararken, birilerinden yardım istemeyi neredeyse gurur meselesi yapan erkekler vardır. Ne zaman kaybolurlar veya işin içinden çıkamazlar, o vakit etrafta adres soracak birilerini ararlar. Oysa adres ararken bilen birine danışmak müthiş zaman kazandırır ve de kaybolma riskini azaltır. Yapmıyoruz; çünkü "her şeyi bilen adam olmayı" seviyoruz. Yapmalıyız; çünkü hem kaybolmayacağız hem de stres yaşamayacağız.


Saat: 01:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.