Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Sporda Weight Gainer (Kilo Aldırıcı) Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/85602-sporda-weight-gainer-kilo-aldirici-nasil-kullanilir.html)

Asi Ruh 19.01.2014 11:17

Sporda Weight Gainer (Kilo Aldırıcı) Nasıl Kullanılır?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sporda Weight Gainer (Kilo Aldırıcı) Nasıl Kullanılır?

Özellikle zor kilo alan, ektomorfik yapıdaki insanlar kilo aldırıcı kullanıyor. Kilo aldırıcıların temel amacı kişiye yüksek miktarda kalori sunmak. Ve böylece günlük besin tüketiminden alamadığı ekstra kalorileri sağlamak.

Kilo aldırıcıyı günlük ne kadar kullanmanız gerektiği tamamen sizin metabolizmanızla ve günlük yediklerinizle alakalı. Ektomorfik bir şahsın kilo alması için günde 4000 kalorinin üstünde tüketmesi gerekiyor ama tabi kişinin bazen gün içinde yaptığı aktiviteler (spor, maç, yürüyüş, dolaşma, alışveriş, iş yapma vs) bu ihtiyacı yükseltebiliyor.

O yüzden günlük kalori tüketiminizi hesaplayıp kilo aldırıcıyı ona göre almanız lazım. Her kilo aldırıcının ölçeğinde farklı oranlarda kalori var. Kutunun üstünde örneğin 5 ölçek 1200 kalori veya 3 ölçek 600 kalori diye yazar.

Eğer gerçekten zor kilo alıyorsanız en mantıklısı günlük 1000 kaloriye denk olacak şekilde başlamak ve 1-2 hafta denemek. Eğer çok yağlanırsanız kalori miktarını azaltın; eğer hiç kilo alamazsanız bu sefer arttırın. Deneme yanılma yöntemiyle sizin için doğru dozu bulmalısınız.

Unutmayın ki günlük harcadığınız kaloriden fazlasını almazsanız kas yapamazsınız, kilo alamazsınız. O yüzden bu nokta çok önemli.
Kilo aldırıcıyı gün boyunca eşit dozlarla alın. Gece yatmadan önce alırsanız, kazein almanıza gerek yok çünkü kilo aldırıcının içindeki yağ, proteininin kana yavaş karışmsasını sağlıyor.


Saat: 05:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.