Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Estetik ve Estetik Cerrahi (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/)
-   -   Hamur İşi Aşırı Tüylenme Yapıyor! (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/142281-hamur-isi-asiri-tuylenme-yapiyor.html)

J O N 21.12.2014 10:23

Hamur İşi Aşırı Tüylenme Yapıyor!
 
Hamur İşi Aşırı Tüylenme Yapıyor!

Geçtiğimiz ay yapılan bir araştırmaya göre kadınların yarısından fazlası aşırı tüylenmeden korkuyor.

2000′den fazla kadın ile yapılan ankete göre aşırı tüylenme kilo almadan sonra en nefret edilen konular arasında geliyor.Araştırmalar her 10 kişiden 1′inde aşırı tüylenme olduğunu gösteriyor. Peki, buna ne sebep oluyor?

İngiltere Whipps Cross Üniversitesi Hastanesi’nde endekrinolog olan Dr. Rina Davison, aşırı tüylenme sebebi olarak bazı hastalıkları ve aileden miras kalmayı gösteriyor.

Davison, “Güney Asyalı veya Akdenizli topluluklarda Kafkaslara oranla daha az tüylenme görülüyor. Irk etkili olmaksızın aileye bağlı olarak da “tüylü” olunması muhtemeldir,” diyor.

ZARARLARI
Büyük ölçüde şekerli besin ve rafine karbonhidrat içeren bisküvi, kek, hamur işi gibi yiyecekler tüylenmeyi arttırabiliyor.

Yüksek glisemik endeksleri sebebiyle bu besinler çabuk enerji salınımına ve sonrasında insülin direncine neden olabiliyor.

İnsülin, kan şekerini düzenleyen bir hormondur. “Direnç”, bu hormonun kan şekeri seviyesini düşürmede etkisiz kalması ve vücudun daha fazla üretmek için çaba harcaması anlamına gelir.

Yüksek insülin seviyesi de erkeklik hormonu olan “testesteron”un salgılanmasına ve dolayısıyla tüylenmeye neden oluyor. Aşırı kilolu kişilerde de insülin direnci görülebilir.



Saat: 04:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.